ce pamant folositi pentru plante?

Aura

Member
Ce complicat! :eek: arderi...pamant la aburi...n-am auzit de asa ceva!dar nu ma indoiesc de metodele acestea.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
presco a spus:
Eu sunt multumita de metoda mea si o practic de ani de zile chiar si fara sa tratez termic pamantul. In gradina am humus negru si e de calitate exceptionala.
Fiecare cu "gusturile" lui :rofl: si la mine e super dar cu toate ca am dat pe pamanturile de "firma" de mai luam o parcela de pamant , nu renunt la metoda mea
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
"Many heavier soils and soils containing large amounts of organic matter may release toxic compounds when heated too long or at too high a temperature. These toxins can cause poor seed germination, plant growth abnormalities or plant death. The toxicity is caused by an accumulation of ammonium compounds, soluble organic compounds, minerals or salts that may occur during the heating process.

Use a simple test to determine if the treated soil is toxic. Plant a few lettuce or other seeds with a high germination rate in the treated soil. If the seed does not germinate, toxic compounds may be present. To check the validity of the test, plant the same seeds in untreated soil. "

traducere google

"Multe solurile mai grele şi solurile care conţin cantităţi mari de materii organice pot elibera compuşi toxici atunci când încălzit prea mult timp sau la o temperatură prea mare. Aceste toxine pot cauza germinarea seminţelor de săraci, anomalii de creştere a plantelor sau de deces a plantelor. Toxicitatea este cauzata de o acumulare de compuşi de amoniu, solubil compuşi organici, săruri minerale sau care pot apărea în timpul procesului de încălzire.

Utilizaţi un test simplu pentru a stabili dacă solul tratat este toxic. Plant o salata verde câteva sau alte seminţe, cu o rată ridicată de germinare în sol tratate. În cazul în care seminţele nu germinare, compuşi toxici pot fi prezente. Pentru a verifica validitatea testului, seminţe de plante aceeaşi în sol netratat."
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
ala plus balegar de vaca descompus il folosesc cu succes la plantat la teren , e fain ca e macinat de cartita :)
 

Aura

Member
Fabian, asa facea mama. Folosea pamant de la musuroi de cartita! si ce bine le mergea plantelor...dar musuroaie de cartite gasea rar ...eu unde sa gasesc ? mie imi e rusine sa dau fuga in parc sa iau pamant....daramite sa plec in cautari de musuroaie... :D
...dar asa de curiozitate, ca mama nu a stiut sa-mi explice.De ce-i bun pamantul de la musuroaiele de cartita?e mai afanat?
Aura
 

Edelweiss

Active Member
Fireste ca pentru plantele delicate sau pe care pentru mine sunt rare, folosesc pamant cum trebuie. Pentru celelalte...din asta adus de firma de gradinarit angajata de primarie :D
 

presco

Active Member
Treaba asta cu scortisoara e una din cele mai tari chestii pe care le-am aflat aici pe forum. Mi-a salvat niste rasaduri in stare de colaps! :D
 
Sus