Clematite partea IV

sarselia

Active Member
Moderator
Eu azi am tuns 0 vreo 7 clematite din cauza acelei ciuperci.Am plantat 2 clematite poloneze intre altele mai batrane si mi s-au umplut toate de acea ciuperca.
Mi-a venit sa plang atunci cand a trebuit sa le tai pe Rouge Cardinal si pe Warsawska Nike care erau imense si imbracau deja un gard...
In alte zone pe unde mai am clematite vad ca nu a aparut nenorocita de ciuperca asa ca ma rog ca nici sa nu apara.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
 

popescu gp

Well-Known Member
clematite

Eu am pieredut prin gradina dupa ataria ni denumirile clematitelor ;de aceea ma bucur de frumusetea lor si nu ioncewrca sa determin denumirea lor,mai ales ca am luat dupa eticheta ceva si a iesit la fel cu ce aveam;de cinstea vanzatorului.sau a fost bleu la floare la prima inflorire ca in poza si acum este albastru -mov
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Si mie mi-a atras atentia. Pe langa florile superbe, albastru lila cu stamine galbene, infloreste abundent. Dar nu e o clematita pe care sa o gasesti usor.
 

adrianam

Well-Known Member
Si pe mine ma innebuniti rau de tot cu clematitele astea!
mai ales ca am tot cumparat si plantat si eu dar la mine au cam stagnat probabil din cauza secetei. Unele, plantate de anul trecut, au crescut cate 10 - 50 cm si s-au oprit. Am cateva insa care au boboci si se pregatesc sa infloreasca, incerc sa le pun fiecare la topicul ei.
Ma intristeaza insa Prince Charles, favorita mea din clematitele pe care le am pe balcon de vre-o 5 ani. A dat vre-o trei lastari in primavara care s-au palit. A ramas unul singur mititel care vad ca nu se ofileste. Imi este tare teama sa nu o pierd. Cred ca totusi am udat-o prea mult in primavara si i-au putrezit radacinile. Oare daca as muta-o la gradina, ar avea sanse mai mari sa-si revina?

Pun cateva poze de anul trecut cu ea:
, ,
 

miki70

Active Member
Adriana eu as lasa-o in ghiveci pana la toamna, cred ca a inghetat pe balcon si de aceea porneste greu acum. E riscant sa o muti mai ales ca nu te duci f des la gradina.


Sa va arat cateva clematite de la mine din gradina, poze facute ieri:
Utopia
Are cateva flori/boboci ofilite pe cateva tije:

Roko Kolla:



Arabella:




Blue Angel:




Frau Susanne:




Rouge Cardinal+ Comtesse B (o combinatie nu f reusita):




Multi Blue (floricica data pe tija noua):




Hagley Hybrid:



Nelly Moser (floare pe tija noua):

 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Ma termini! Sunt superbe! toate imi plac, am insa o slabiciune pentru Utopia si Arabella! :rofl: Sunt foarte infloricioase!

La mine Fond Memories nici gand sa faca flori, nici nu vrea sa se dezvolte. E clar ca sunt diferite cele 2. Cred ca anul asta zice pas.
 

nick1971

Active Member
imi place Utopia, doamna Suzana
combinatia o sa fie ok cand vor fi mai bogate, banuiesc ca sunt tinere
 

anette_b

Member
bine ca a venit vorba de suport ! de unde gaseste toata lumea asa ceva ? eu nu am vazut nicaieri de vanzare...sau sunt confectionate acasa ?

din lipsa de ceva pe care sa se catzere , clematitele mele sunt deocamdata taratoare... :(
 

miki70

Active Member
Multumesc pt complimente :rose:
Dintre toate cel mai mult imi place Frau Susanne si apoi Utopia.
Caramel in toamna iti trimit lastari de la Utopia sa o prinzi, cu marcotajul merge f f greu :(

La Arabella sunt 3 bete plastifiate din Practiker si 3 inele care se vand la set de 3 din Baumax. Nefiind cataratoare am zic ca o fac palmier, dupa ce va depasi si ultimul inel se va lasa in jos.

Hagley e ingramadita, i-am definitivat suportul dupa ce crescuse de 1.5-1.8 m si de aceea e asa, sper ca la anul sa o vad mai frumoasa.

Ashva si-a deschis azi o floricica, e plina de boboci si a ajuns la 2 m, imbraca frumos suportul.

Langa combinatia Rouge Cardinal+ Comtesse B mai este o Venosa Violaceea care se va desface in curand. Sper sa arate frumos.
 

miki70

Active Member
Am tuns-o pe Miss Bateman la 50-60 cm acum 10 zile, nu vad nici un mugure de lastar nou la ea, sper sa nu o pierd. :(
 

anette_b

Member
alfa a spus:
Gasesti la Hornbach sau alte magazine de genul. :D

daaa ?! multumesc !


ce sa mai zic de pozele de mai sus?... :visator: superbe clematite in gradinile dvs , doamnelor ! abia astept sa le vad si eu pe ale mele inalte , stufoase si pline de flori !
 
Sus