Dipladenia

MASCHA

Active Member
Multumim pentru aprecieri :)
Am cumparat-o fara flori ca fiind rosie si cand a inflorit era satirata,cred ca nici vanzatoarea nu stia :D
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Uite-o si pe-a mea - are vreo 3 ani, zic eu, si infloreste de mama focului. Cea roz in schimb, de anul trecut, nu m-a onorat pana acum cu vreo infloritura:

fundalul e asigurat de iarba complet parjolita din gradina :x
 

akhalteke

Member
Bravo Mada, ce frumoasa e! :indragostit:
Eu pe rozalia am despartit-o, caci aveam 2 plantute in ghiveci si acum s-au pornit in sus amandoua:

 

Roxana Peled

Active Member
Eu iarna trecuta nu am avut probleme cu Dipladenia mea. A stat intr-un colt cu destul de putina lumina, in camera nu a fost foarte cald dar nici prea frig. De udat am udat-o putin caci statea ghiveciul direct pe parchet si n-avea farfurie asa incat ma temeam sa nu umflu parchetul :) A pierdut o droaie de frunze in toamna dar pana in primavara nu s-a mai vazut diferenta. A facut o multime de lastari lungi cu frunzulite nu prea mari pe care i-am taiat cand am scos-o in primavara afara si acum e inflorita foarte frumos.
Spre bucuria mea anul asta nu a mai facut atatia lastari din aceia lungi si enervanti care se agata de tot ce prind in jur. S-a ocupat mai mult de facut flori :D

PS. Dipladenia mea sta intr-un ghiveci generos. Nu e nici ea mica dar ghiveciul are vreo 30-40 l. Poate ca asta ajuta la distributia apei in sol pe timpul iernii. Cu cat ghiveciul e mai mic cu atat mai greu e de controlat umiditatea solului din el.
 

anette_b

Member
dipladeniile mele sunt ok in al doilea an la mine. mai putin cea roz care are mari pb cu un fung , cred. infloreste continuu dar frunzele sunt afectate rau de ceva care face pete maro inconjurate de un halo verzui. in rest , frunza se ingalbeneste complet. o fi cercosporum ? am cautat sa vad ce are , nu prea stiu cum sa o salvez. adica tot rupand frunzele bolnave o pun in pericol...
 

Roxana Peled

Active Member
Asta clar, ramane saraca fara frunze in final...
Ai incercat cu vreun fungicid? Cei de la UNISEM din Rosetti sunt foarte buni si la sfaturi si la substante ... poate au ei vreo recomandare. Plantele astea care petrec iarna in interior nu au nici o sansa sa se mai curete si ele in iarna de paraziti. Cu cele de gradina e mai simplu ... astepti iarna si frigul omoara tot ...
 

anette_b

Member
o dau azi cu un spray combinat. perfect plant , daca mai am...e anti orice. si pt fungi.
deocamdata nu am altceva. din gradina a luat boala , am multe plante infestate cu fungi. :x
 

Roxana Peled

Active Member
Uauuu ... atunci sigur iti trebuie un fungicid adevarat.
Astea la spray nu merg grozav si oricum daca nu tratezi toata gradina n-ai facut nimic. Si daca scapi de el o saptamana, doua, se va intoarce si o iei de la capat.
Fungii sunt printre cei mai rai, astia si paianjenul sunt cei doi daunatori de care scapi cel mai greu in opinia mea.
Eu zic ca merita un drum pana in Rosetti si poti sa-ti cumperi mai mult, sa ai si pentru a doua transa si poate chiar si pentru la anul. Eu asa am facut :) , mi-am facut stoc ca nu expira chiar asa repede.
 
Sus