Discutii bonsai.

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Am gasit jucariile astea la pret destul de mic

2,90 lei



Dimensiuni

•inaltime: 5 cm
•lungime: 10 cm x 10 cm
 

vali

Active Member
Moderator
Hei, cam devreme ai declarat inchis sezonul :). Cred ca mai avem de "tras la vasle" o luna, doua :p
Sa-ti traiasca "juniorii"!

Imi place buxusul harlandii. Pe cel din ultima imagine nu l-am putut identifica.
 

vali

Active Member
Moderator
hoinar a spus:
Nu stiu cum fac, dar de atatia ani, tot " juniori " antrenez... :D
Probabil pentru ca ii pui in vase bonsai de la inceput?... Merge si asa, dar dureaza extrem de mult, chiar daca vasele sunt cu 2-3 numere mai mari. :)
In primii ani au totusi nevoie, daca nu de plantare direct in pamant, cel putin de vase cu adancime.

Oricum ar fi, sa-ti traiasca! :D
 

vali

Active Member
Moderator
hoinar a spus:
Nu stiu daca m-am facut inteles...
Oho! Si inca cum! Eu de ce crezi ca mi-am extins pervazul exterior al ferestrei? :) In balcon nu stau decat shohinii.
In alta ordine de idei, majoritatea copaceilor pe care-i am si-au inceput viata in gradina de la tzara... cel putin trei ani, pentru a obtine un trunchi pe care sa pot lucra. Mai sunt si exceptii, plante luate din pepiniere si care aveau deja "ce le trebuie", dar si astea stau mult si bine in vasele de plastic pana sa le ating.

Astea e conditziili :giggle: Dar oricum, it's fun.
 

vali

Active Member
Moderator
Exact. In plan emotional, bonsaiul il tii in suflet...
Ca (fizic si la un anume moment!) e in ghiveci sau vas bonsai, e mai putin important. :D
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Pai si nu meriti felicitari chiar si pentru faptul ca ai salvat un "suflet verde" :rofl:

Recunosc ca ai dreptate , studierea plantei in sine ajuta mult , doar sa ai timp sa citesti.

Succes
 

pork

Member
hoinar a spus:
N-ai de ce sa ma feliciti, danero2004! :D Poate doar pentru faptul ca am reusit sa-l resuscitez... desi e posibil sa fie doar o intamplare. In rest... pomisorul, probabil, ca a fost cumparat de cineva, tinut in casa deasupra caloriferului, in vasul si-n pamantul original... De fapt nu ma mir, pentru ca, inca, unii " specialisti " autohtoni sustin ca ulmul chinezesc si ligustrumul sunt specii de interior/exterior (!?), ca pot fi crescuti si-n casa. Asa ca e de inteles... omul vede in magazin un pomisor frumos, entuziasmat il cumpara, il aduce acasa, intra pe net sa se informeze si citeste ca poate fi tinut si-n interior, iar schimbarea pamantului nu se poate face decat primavara, numai pe 5 martie... Cum la inceput avem tendinta sa-i cocolosim, sa nu le fie frig, sa-i udam de doua ori pe zi prin scufundare (!?), sa le punem nume si sa vorbim cu ei... totul se transforma intr-o crunta dezamagire... renuntare. Pacat...

Numai bine.
:rofl: :rofl:

Am avut si eu un ligustrum dar l-am pierdut asta iarna. Il tineam in balcon, la frig in speranta ca va ierna. Cand am plecat in vacanta, 3 saptamani, am pus pe cineva sa ude ce era in interior la caldurica, dar i-am zis sa nu intre in balcon, caci nu-i nevoie (eu udasem bine inainte sa plec si am zis ca iarna nu mai consuma ele plantele). Din pacate, ligustrumul, a adeverit ce-am citit despre el si nu intrase in iernare la ce temperaturi ii oferisem eu in balcon si l-am gasit uscat.
Citind acum ce ai patit tu, imi pare rau ca n-am insistat mai mult cu el. L-am mai udat vreo 2-3 saptamani dupa, si cam atat. Acum ma gandesc ca in ianuarie fiind atunci, era cam greu sa inverzeasca si poate daca as fi continuat pana prin martie cine stie...
Eh, asta este, pe viitor e de stiut :giggle:

Succes cu el.
 

pork

Member
Buna seara, buna seara.
Liniste tare pe aici de ceva vreme...
Ce va mai fac copaceii? Ce mai faceti voi?

Ai mei au trecut printr-o mutare de la mine acasa pana la Iasi. Au stat vreo 3-4 ore in masina, dar noroc ca n-a fost prea cald si au ajuns cu bine.
Anul asta stau in alt apartament si am pervaz la geamuri, asa ca ulmii, ienuparul si macrocarpa-ul stau afara...anul asta vor fi conditii mai bune pt iernare.
Iar daca acestia stau afara, balconul il tin inchis (nu mai trebuie sa asigur frig pt ulmi) si ficusii, carmona si serrisa pot sa-i mai tin in balcon o perioada, unde beneficiaza de lumina. Nu-i mai bag in casa la intuneric asa devreme ca anul trecut.

Deocamdata toate bune si frumoase, sper ca la fel e si la voi :)
Apropo', cand opriti fertilizarea?
 

Mar1vs

Member

Mar1vs

Member
hoinar a spus:
Nu intru decat pe eGradini.ro... alte site-uri/forumuri nu ma intereseaza... consider ca in momentul de fata, fac un deserviciu celor care incerca sa se ocupe de bonsai. E doar o parere personala.!
In fine, fiecare cu parerea lui, si fiecare are dreptate in felul sau. Eu obisnuiesc sa intru in principal pe bonsaiclub.ro, dar ocazional ma mai aventurez si p'aici sau altundeva. Cat inca sunt la inceput tre' sa invat de peste tot unde se poate. :)


hoinar a spus:
Referitor la cei doi copacei... primul imi place, despre al doilea nu comentez, nu sunt adeptul stilurilor cascada, semi-cascada...

Toate bune si tie si numai succese, Mar1vs!
Multumesc de urare!

Iar despre copacei, primul imi place si mie mai mult, insa e in formare si de mai multi timp decat al doilea. Are un an in avans, deci e oarecum normal sa arate mai bine, unde mai pui ca acea "cascada" e mai mult un experiment decat un proiect serios. Ce-o iesi o iesi... :mrgreen:

Toate cele faine si succes la bonsait!
 

vali

Active Member
Moderator
Frumushica foc! :D
Subtirica, delicata, feminina.
Cand va veni momentul sa primeasca un vas mai mic, toti barbatii vor intoarce capul dupa ea :) (si nu numai) :D
 

vali

Active Member
Moderator
hoinar a spus:
Vali, te rog sa ma crezi ca-n momentul transplantarii era singurul vas disponibil :oops:
Si bine ca s-a intamplat asa!
E evident ca-i inca o pushtoaica ce abia a dat bacul; mai trebuie sa se implineasca, iar vasul actual e numai bun. In 2-3 ani te vei putea gandi s-o pui in valoare intr-unul mai mic si mai shik :D

Calatorie placuta, impreuna! :D
 

pork

Member
Cu o serrissa ma chinuiesc si eu, e tare pretentioasa si una doua se supara. De cand am adus-o in casa, caci pe balcon e frig, ceva nu-i convine. La modul ca usuca varful unor frunze, dupa care le da jos...
Cred ca e semn ca are nevoie de mai multa umezeala? Corect?

P.S.: Simpatica foc serrisa ta "hoinar"...a mea are un aspect un pic mai batranesc.
 

ovidium

Member
canva am tradus vreo doua articolase despre serissa si le-am poatat pe un forum pe care il grecventam pe atunci. Nu mai stiu daca l-am postat si aici? Crede cineva ca ar folosi?
ovidium
 

ovidium

Member
hoinar a spus:
Daca crezi ca cele doua articolase, aduc informatii in plus fata de fisa semnata de Vali in topicul "Specii bonsai"... atunci ar folosi. Zic si eu...

Numai bine.
sunt sigur ca vali a cuprins tot ce e important in fisa speciei.
voi incerca sa le recitesc si voi lua o decizie.
merci
ovidium
 

vali

Active Member
Moderator
@ hoinar - Daca e cel gasit pe gramada de gunoi, e normal sa se dezvolte in continuare... Are de recuperat :) .

@ ovidium - acea fisa a plantei postata de mine contine doar notiuni "abecediste". Orice noua informatie este binevenita, asa ca nu te sfii si da-i bataie :D
 

vali

Active Member
Moderator
ovidiu1964 a spus:
am o nelamurire, astia doi sunt amandoi ligustrumi?
Primul este un Ligustrum sinense, la al doilea scoarta seamana, frunzele par ale unui L. vulgare, dar distanta internodala mi se pare extrem de mica. De obicei se munceste mult pentru a obtine internoduri atat de mici, iar la un "vulgare" sub nicio forma nu apar frunze asa "inghesuite" din senin. Posibil sa gresesc.

PS: era bine totusi sa postezi intrebarea ta aici http://egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=15615 Sa nu deturnam topicurile membrilor...

@ hoinar - serisa este, intr-adevar, mai aerisita. Dar e bine! In primavara vor avea loc noii muguri eventual mai din interior. La salcie, sper sa fie viguros acel lastarash. Un "tip", daca-mi permiti: la salcie e bine sa tai mai din fatza, adica nu chiar din "buza" lastarului, pt ca nesimtita asta se usuca foarte mult inapoi de la rana. Astfel, exista riscul sa-ti moara si lastarul. Dupa ce acesta se maturizeaza, poti finisa venind cu taietura la nivelul lui.
 
Sus