Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

cornelia

Fondator
Membru staff
S-a facut mai frumusica dupa ce a stat o vreme la caldura:



E mai inchisa la culoare iar petalele sunt mai rasfrante.
 
E superba!Am cumparat si eu 2 in aceeasi perioada cu tine si au avut acelasi comportament (am citit pe-aici)dar,pentru ca,alor mele care nu li s-au deschis bobocii le-am taiat si acoperit cu petulet si-acu' au lastari mici.Sper sa le mentin in viata.Mai am 2 cumparate la-nceput de decembrie care se comporta normal.Ele nu sunt sonate!!!
http://simonacerasela.sunphoto.ro/gloxi ... SNTDKJGKLP
http://simonacerasela.sunphoto.ro/gloxi ... NGYRFXERWF
Florile astea se trec dar se deschid bobocii!Sunt in toate mintile!
 

Fleur

Active Member
De regula se trezesc singuri. Ale mele au inceput deja sa scoata coltul dar inca nu le bag in seama ca nu am spatiu luminos si incalzit pt ele.
 

Fleur

Active Member
Eu nu-i rup dar fiind la racoare nici nu le ud inca si stau asa pana le aduc la caldura. Daca poti s-o pui la caldura si lumina eu va creste mai repede si va inflori devreme.
 

Rami11

Member
Buna. Am primit si eu un bulb de gloxi. Deja au aparut frunzulite. Mai trebuie sa tin planta la frig (cam 10grade), sau pot sa o aduc la cald (24-25 de grade)? Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi ca e prima oara cand am o gloxinie. Multumesc.
 

Erwin

Member
alfa a spus:
Pana cand las bulbii sa hiberneze :? Se trezesc singuri sau trebuiesc treziti?
La mine s-au trezit 60 ghivece/ghivecele. Unii sunt bulbi maturi care s-au trezit, alte ghivece insa sunt cu lastari iesiti din frunzele puse in vara/toamna. Altii insa nu dau semne. Si daca se trezesc, si nu le dati importanta, o sa creasca lastarii subtiri, albinosi si foarte elongati.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus