Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

alfa

Active Member
Multumesc Erwin!
Am inspectat si eu ghivecele, am 5 bucati numai si din acestea numai una este veche, celelalte vor avea (sper) prima inflorire la mine. Patru s-au trezit deja. Am remarcat insa ceva si anume, intr-una din ghivece infipsesem inca din perioada vegetatiei anterioare un baton de ingrasamant. Lastarii din acel ghiveci sunt mult mai puternici decat celelalte. As vrea sa pun si la celelalte ghivece batonase. Pot sa le pun acum sau sa mai astept sa creasca lastarii?
 

Erwin

Member
Specialistii sfatuiesc sa nu punem ingrasaminte decat dupa ce lastarii au cativa cm.
Apropos, lastarii depind si de bulbul pe care cresc. Un bulb matur intotdeauna va da lastari puternici.
 

aleynad

Active Member
Moderator
un pui de anul trecut se pregateste de inflorit :)


eu banuiesc ca e de culoare mov, dar astept cuminte ca sa ma lamuresc :oops:
 

aleynad

Active Member
Moderator
pai ale mel sunt pui, Marioara, prinse din frunze anul trecut in toamna, asa ca nu le puteam baga la hibernat :wink:
 

scd

Member
eu inca am bulbii la iernat in pungi de hartie, inveliti in rumegus, tinuti in beci!!!

sa ii plantez? sau sa mai astept?
 

ghia_don

Active Member
Danut, controleaza-i, daca au dat deja mugurasi poti sa-i plantezi...si eu i-am scos acum doua zile din cauza ca s-au grabit si au mugurii cam mari, iar daca nu-i pun la lumina se lungesc si nu-mi plac asa.
 

angela draganoiu

Active Member
ce fac gloxiniile voastre ? ale mele au mugurasi noi semn ca s-au trezit din somnic. le-am pus la lumina sper sa ma bucure si anul asta cu flori.
 

alfa

Active Member
Si ale mele 2 s-au trezit deja, iar Slipperul acela mov de la tine are si el un muguras, pe langa planta mare, care nu a vrut sa se usuce :?
 

Ioana

Member
Dragilor,

Am si eu o gloxinie primita in gjiveci acum 2 ani. In prima iarna nu a vrut sa hiberneze (desi o udam rar, si-a pastrat toate frunzele) si primavara a dat muguri. Iarna asta insa s-au uscat toate frunzele si chiar si tulpinile (avea 3 pornite, cred, din acelasi bulb). Help! Este normal asa? Pare uscata definitiv...

Scuze daca s-a mai dezbatut situatia asta- totusi sunt 87 de pagini pe topicul asta si nu am avut rabdare + timp sa citesc decat pana la pagina 5 :oops:

Ioana
 

Ioana

Member
Ura-Ura. Am dat pamantul putin la o parte si am vazut 2 mugurasi. Multumesc de sfat, ca ma gandeam ca in curand o sa ia drumul ghenei...
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus