Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

mimish

Active Member
La mine una care credeam ca degerase in iarna si pe care o credeam dusa, acum a dat deja frunze! Imi e tare draga!
 

Fleur

Active Member
gty exista un singur mod de a afla! Umbla la ghiveci si scoate bulbul si daca-l mai gasesti e ok si va da dn ea in curand.
Anul asta am pierdut si eu amadoua gloxiniile duble mov. Nu mi s-a mai intamplat de multi ani sa putrezeasca bulbul si erau prinse din frunza si nu cumparate. :(
 

alfa

Active Member
Azi nu am mai rezistat si am sapat ghiveciul sa vad ce face bulbul sub frunza. E bine mersi, e proaspat si sanatos dar nici urma de mugurasi inca pe el. Cat dureaza deobicei de la frunza pana la planta :?
 

gabiee

Active Member
am pus si eu cativa bulbi de gloxi , au pornit frumos , in fiecare ghiveci au pornit vreo 2,3 chiar 4 lastari .....
nu mai gasesc pe unde am citit ca e bine sa lasi numai unul singur , ca se dezvolta mai bine , si face flori mai frumoase .....
voi cum stiti ?
 

anadometia

Member
Am cumparat in feb.un bulb de gloxi tigrina red si au iesit 4 tulpinite din el.Va rog sa-mi spuneti ce sa fac,sa rup si sa las doar doua si cu cele rupte ce sa fac ,ca nu prea le-as arunca.
 

Fleur

Active Member
Daca vrei sa le pui la prins mai lasa-le sa cresca si sa se maturizeze fiindca daca sunt prea cruzi nu se prind.
 

popescu gp

Well-Known Member
gloxinia

La trei sferturi din gloxinii le-am schimbat substratul si la lumina mai difuza si cca 18 grade;am facut si un experiment fara sa vreau;un bulb mi s-a parut ca nu este bun si l-am rupt in doua-fiind bun am pansat taieturile cu mangan si le-am pus pe amndoua in acelasi ghiveci;sa vedem ce va iesi;va tin la curent
 
Eram confuz. Acum m-am lamurit. Deci e mangal ( carbune de gratar) pt ca mai sus am vazut "mangan" care e cu totul altceva ( Element chimic din grupa metalelor, de culoare albă-cenușie, strălucitor, dur și sfărâmicios, existent în natură sub formă de oxizi și întrebuințat în metalurgie la fabricarea anumitor aliaje conform dexonline.ro )
 

popescu gp

Well-Known Member
lamuriri

Corectez nu mangan ci mangal(lemn cu ardere incompleta),cer scuze si l-am folosit ca dezinfectant la multe plante;am cernut resturile din sacul cu carbuni prin sita sa fie foarte fin si sa nu raneasca planta prin folosire
 

gabi d

Member
pentru dezinfectarea ranilor plantelor nu s epoate folosi si scortisoara?? sau mangalul e mai bun?

revenind la gloxinii...am si eu doua..mici si sexy rasarite dintr-un bulb cumparat cam acum 1 luna de la bricostore. al doilea bulb nu da semne de germinare..desi l-am scos din pamant si am vazut ca nu e nici putrezit nici nimic. de ce nu vrea sa dea...numai el stie :?
 

anadometia

Member
Eu am avut unul tot cumparat in feb. si daca am vazut ca toti cresc si el nu,pentru ca nu avea frunze ,am pus un pet peste ghiveci sa creez efect de sera si caldura si acum am plantute.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus