Hoya multiflora

dorinas

Member
instructor a spus:
Mare necaz.... :eek:f: :eek:f: la pitica mea ii cad frunzele pe rupte......mai are 2 si alea se ingalbenesc :cry: :cry: ce sa fac?Sa ma pregatesc de ce e mai rau...? :cry:
Tija cum arata? Nu-i poti face o poza sa vedem daca te putem ajuta.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Tulpina e verde, ceea ce e bine. Cat de cald e la tine? Cat de aproape de sursa de caldura?
 

instructor

Member
E departe de sursa de caldura...sta pe geam ...de cald e cald ...eu stiu...20 si ceva ..sa o pun intr-un loc mai racoros?
 

dorinas

Member
Greseala pe care ai facut-o e ca ai pus-o intr-un ghiveci mult, mult prea mare asa ca chiar daca o uzi cate putin pamantul tot ud este si risti sa-i putrezeasca radacina.E una dintre hoyele care au tendinta de putrezire a radacinii. Eu am una mult mai mare ca a ta si are un ghiveci de 10 cm diametru sus.
Dupa parerea mea ar trebui sa-i verifici radacina si daca a putrezit taie tot pana dai de seva (lichid alb ca laptele) si pune-o in apa sa faca din nou radacina.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Nu cred ca a ajuns pana acolo. Dar da, ghiveciul e prea mare. Vezi poza cu planta mea chiar la inceputul topicului: cum arata cand era ca a ta si cat de mic era ghiveciul.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Te referi la multiflora sau la alta varietate? Pentru ca nu e la toate la fel. Multiflora poate sa infloreasca imediat dupa ce s-a prins, ca lastar. Altele trebuie sa creasca vreo cativa metri pana sa faca primele flori.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Cam dupa 2 ani. Ca sa faca flori inseamna ca trebuie sa creasca crenguta mai mult de 1 m si sa aiba lumina naturala.
 

elaelena

Member
multiflora mea a pierdut bobocii, erau maricei si eram sigura ca se vor deschide fara probleme :( .........ma consolez la gandul ca puiul pus la prins are si el boboci si poate astia vor rezista :D
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Ne tot plangeam pe aici ca hoyele arbustive nu se ramifica nici macar in urma tunderilor. Iata rezultatele in urma unei defolieri accidentale:E drept ca unele ramificatii sunt doar in stadiu de mugure, dar eu zic ca metoda e de luat in seama. Eu am avut 2 crengute la planta mea care crescusera inalte si la baza erau chele. Defolierea a produs 5 ramificatii pe o crenguta si 6 pe cealalta.
 

Loreioana

Member
A reusit si Multiflora mea sa infloreasca dupa multe incercari, are doar 4 floricele deschise si mai multi boboci

 
Sus