Menta

caed

Member
Am cumparat si eu un pliculet de seminte de menta din dedeman. Si am pus intr-o jardiniera. Dupa 2 saptamani nu a aparut nimic. M-am enervat si am pus tot pliculetul ala intr-o singura jardiniera. Daca nici acum nu iese ma las pagubas.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Ai rabdare cu ele ca apoi o sa te plangi ca nu mai scapi de planta :D Nu ai de unde lua o bucatica mica-mica de radacina?Se prinde atat de usor....
 

doina

Member
caed a spus:
N-am de unde... Daca aveam nu mai incercam cu seminte...
Eu pot sa-ti trimit si maine sau mai bine vineri ca sa ajunga la tine luni.
Am un ghiveci pe balcon si tai putin din el cu radacina .
 

Neriya

Member
caed a spus:
Am cumparat si eu un pliculet de seminte de menta din dedeman. Si am pus intr-o jardiniera. Dupa 2 saptamani nu a aparut nimic. M-am enervat si am pus tot pliculetul ala intr-o singura jardiniera. Daca nici acum nu iese ma las pagubas.
si eu am pus seminte in ghiveci vara trecuta dar n-a iesit nimic, pana la urma am cumparat gata crecuta de la hornbach.N-am pus-o in gradina, am lasat-o asa, in ghiveci, afara, inclusiv iarna.M-am uitat azi la ea, i-au dat lastarei noi.
 

sebii

Member
Eu am incercat cativa ani la rand cu seminte si nu a iesit nimic niciodata, indiferent ce marca de seminte am folosit. Am luat de la plant shop si acum dintru-un ghiveci la care nu avem mari sperante ca va iesi ceva s-am umplut un metru patrat si s-ar mai fi intins daca o lasam. Nu le fac reclama, desi sincer cred ca ar merta, dar cu 5 lei am rezolvat problema.
 

doina

Member
Menta mea este de la Lidl. A cumparat o colega acum 2-3 ani si mi-a dat si mie putin din ea de a pus mama mea la tara. Anul trecut am pus in fata blocului si s-a inmultit mult. Toata vara am baut limonada de ghimbir cu lamaie si menta si firele pe care le rupeam din greseala cu putina radacina daca le lasam cam o saptamana in apa faceau imediat radacini si lastari noi.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
[quote="doina"Toata vara am baut limonada de ghimbir cu lamaie si menta .[/quote]

doina, hai repede cu reteta :)
 

doina

Member
Reteta nu e cine stie ce se pune in blender ghimbir cantitate variabila dupa preferinta ( cam cat o falanga pun eu, taiat bucatele pentru a ajuta blenderul dar nu neaparat curatat ), o lamaie curatata de coaja galbena si alba, curatata ca portocala, menta si miere ( a mea e intotdeauna zaharisita si o pun si pe ea la invartit) putina apa si dupa ce s-au maruntit bine se umple vasul cu apa. Sora mea strecoara amestecul dar eu il las nestrecurat chiar daca mai raman bucatele.
 

doina

Member
Cu placere :hug: , merita incercata. Dupa ce am descoperit-o, a fost bautura mea preferata vara trecuta.
 
Ehhhhh,nici chiar asa. :evil: Daca iti place asa de mult o raresti mereu.Ai grija sa nu faca flori.
Până acuma am câteva lucruri de spus, legate de acest subiect. Unul e o întrebare: De ce să nu lăsăm menta să înflorească?
În rest, ce am de spus: Am o mentă piperată în ghiveci care este destul de mare. Am găsit-o printr-o grădină publică. Era plin parcul de ea, sufoca iarba şi celălalte plante, aşa că am zis să iau şi eu un mic suvenir... :devil:

În rest, aş vrea să fac o colecţie de mentă, atât în ghivece cât şi în grădină.. Am mai găsit prin împrejurimi nişte mentă de munte (care e cam slabă, abia i se simte mirosul, dar îmi place cum arată), am mai găsit Mentha Spicata şi am găsit lângă Criş Mentha Aquatica, dar mi-e frică să mă bag după ea.
 

anknic

Active Member
mai are cineva menta variegata? am una intr-un colt de gradina, uitasem de ea (intrucat anul trecut a parut ca nu se dezvolta bine...asa ca am uitat de ea ca sa nu ma oftic daca moare :) ) si acum am observat ca doar m-a pacalit...s-a intins pe 2mp...

o fi buna de mancat?
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Anca, da' de facut ceai din ea e buna? E parfumata? ca te-as ajuta eu sa scapi de o radacina-doua :-D
 

anknic

Active Member
s-a prins aia de ti-a adus-o George?
nu am facut ceai din ea intrucat anul trecut am ignorat-o total! acum am vazut ca s-a intins ca nesimtita...si chiar ma gandeam la cate chestii am cocolosit si au decedat :) de aia nu ma mai oftic si nu le mai cocolosesc...
 
Sus