melimeli a spus:de ani de zile cautam aceata planta pe care in sfarsit am reusit sa o am datorita bunici sotului asa e cand nu sti ce au neamurile prin gradina cauti peste tot si e langa tine
cand eram copil mama cumpara de la piata si facea compot
acum am gasit si retete de placinte si tarte cu rebarbara
foloseste cineva?
poxicuta a spus:la mine a fost ciufulita de catel, a ramas radacina , oare mai da?
carmenushka a spus:E cumva rubarba/rabarbura/revent? ca de rebarbara n-am auzit :?
E mai raspandita in bucataria saxona/germana din cate stiu...eu una nici n-am vazut nici n-a mancat vreodata
poxicuta a spus:in Ardeal se consuma mult , mostenire de la sasi! Compot, gem , etc..
melimeli a spus:da i se mai zice si asa
in germania este foarta apreciata
compotul este delicios de acrisor :salivat:
melimeli a spus:normal trebuie sa dea nu este pretentioasapoxicuta a spus:la mine a fost ciufulita de catel, a ramas radacina , oare mai da?
voi traduce cate ceva despre planta din maghiara (si la unguri este apreciata)
sicamin a spus:Melimeli ,am si eu in gradina si zilele astea am facut deja compot. De fapt am facut un fel de nectar ca am pasat rubarba (dupa ce a fiert ) si a iesit super.(e mai bun rece de la frigider )
Poxicuta ,sigur va da plante noi din radacini . Eu am avut anul trecut vreo 2 radacinute si le-am sapat (ca am uitat de ele ) si au rasarit anul acesta mai multe tufe la care le-au crescut frunze imense. Eu folosesc doar cozile la frunze.
Elektra a spus:Si foarte bine faci , frunzele sunt toxice. Rubarba sau revent sunt denumirile folosite in romana, rebarbara este denumirea maghiara.sicamin a spus:Eu folosesc doar cozile la frunze.
Stie cineva de unde se poate cumpara?
carmenushka a spus:Fisa pe scurt a plantei http://www.gradinamea.ro/Rubarba___Rheu ... 545_1.html
De cumparat am gasit doar seminte aici http://www.gradinamea.ro/Rubarba___Rheu ... 545_1.html
Dar daca are cineva de dat radacina, parca mi-ar placea si mie sa incerc un compot macar, sa-mi astampar curiozitatea
trebuie sa le rupi coditele (prin rasucire Nu cu cutit)cris_nicol35 a spus: