Stimulatori pentru pornirea infloririi

angela draganoiu

Active Member
in general se spune ca spathy n-are nevoie de ingrasamint. vezi ca nu cumva altele sa fie cauzele ca nu a inflorit. o fi intr-un ghiveci prea mare (si lui ii trebuie inghesuiala ca sa infloreasca) sau poate altceva nu-i prieste. ii place semi-umbra, caldurica si e cam....... betiv. dar cel mai tare ii place sa-i faci dus. atentia insa cu apa sa nu fie prea multa ca e el betiv dar ce-i prea mult strica.
 

blueheart_d

Member
de-ati vede ce fruze frumoase, verzi, luciase si mandre are :eek: . conditii are. umbra e umbra, caldura e caldura, ca doar sta in dormitor cu mine :) . dusulet facem saptamanal si pamantul e mereu ud. nu zic ca e foarte inghesuit in ghiveci, dar nici mult nu mai are. mai asteptam :astept:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Tocmai am cumparat Vitaflora 5, la 0.5 L. E mai avantajos asa: a costat 10 lei noi. S-o vad la treaba! :)
 

simonac

Member
eu am fost foarte multumita de nutri vit care are 20-20-20, dar il folosesc la jumatatea dozei recomandate; deja dau semne de inflorire hibiscusii si leandrul (care pana acum n-a facut flori niciodata....de 3 ani)
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Eu n-am vazut nutrivit, ca m-am uitat indelung pe etajerele cu substante. Si am cercetat si etichetele pentru NPK.
 

simonac

Member
eu l-am trimis pe barbatimiu direct la aectra (pe centura, la vreun km de la podul otopeni); daca vrei, mai am unul de rezerva acasa si ti-l dau cu placere
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Concentratia pare ok, dar sa nu le pulverizezi. Sa amesteci cu apa de udare si nu mai des de o data la 2 saptamani. Risti sa le intoxici. Iti spun pentru ca am patit-o cu violetele asta iarna.
 

CocoT

Member
Ingrasamantul acesta e granule.Am pus cate 5-10 granule in ghivece la suprafata.Ma gandesc ca asa se dizolva treptat.E ok?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
:? Nu stiu cum e treaba cu granulele, dar sigur nu trebuie sa la fi pus pe pamant uscat. Da, ar trebui sa se asimileze treptat.
 
Sus