Agapanthus

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:eek: asta e chiar ciudat.
Fiindca de obicei asa se intimpla cu aceste plante.Nu le place sa umbli la ele si daca umbli infloresc greu.
Dar........mai stii?
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Da, nu se poate trage o concluzie cu planta aceasta. Se tine numai de surprize :rofl:
Eu inca ii mai astept si pe ceilalti sa infloreasca, mai au timp pana la toamna, inca nu e tarziu pentru ei.
 
D

dyayzh

Guest
Si al meu a inflorit frumos anul trecut si anul asta nici un gand, exact in aceleasi conditii de trai :( Oare au nevoie si de o perioada cam de 1 an de odihna ?? :rofl:
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Un an ar fi acceptabil. Problema ar fi doar ca acel an sa nu se faca mai multi :rofl:
 

popescu gp

Well-Known Member
agapantus

Intradevar este planta surprizelor;infloreste cand vrea desi are aceleasi conditii in fiecare an ;are nevoie si de o perioada de repaus mai la rece si cu lumina mai putina
cel albastru mi-a inflorit si anul acesta dar cel alb nu
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Pe lângă faptul că e o plantă frumoasă şi rezistentă, mi se pare atractiv faptul că înflorirea durează foarte mult. M-am bucurat de florile lui mai mult decât la orice alt soi de crin. Înflorirea s-a întins cam pe o perioadă de o lună şi jumătate. Acum a lăsat în urmă o groază de capsule de seminţe. Voi cum aţi procedat* Lăsaţi seminţele să se maturizeze sau le eliminaţi? Influenţează oare şansele de înflorire din sezonul următor? Aţi încercat înmulţirea prin seminţe?
 

IZA

Active Member
Mama taie tijele intotdeauna dupa ce le trece floarea . Intr-un singur an i-au inflorit putini pt ca i-a despartit toamna. Le place sa ierneze la racoare iar primavara si vara sa stea la soare :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Mulţumesc, Iza. Aceleaşi condiţii le ofer şi eu. De dragul experimentului voi lăsa de data asta seminţele să se maturizeze, apoi le semăn în ghiveci cu planta-mamă să văd ce se întâmplă. Poate reuşesc să o înmulţesc. Mi-ar plăcea mai multe. :wink:
 

IZA

Active Member
Cu placere !Dar se inmultesc cu timpul fara grija . Incearca , apoi sa ne zici si noua daca germineaza semintele. :wink:
 

alfa

Active Member
M-am indragostit si eu de florile albastre :D Mi-am cumparat recent 3 si azi i-am plantat pe toti intr-un ghiveci, care sta afara. E oare prea devreme?
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Eu una nu aş îndrăzni să îl scot pe al meu afară. Stă la rece, dar în interior. Vremea încă ne mai poate oferi surprize. :wink: Sunt curioasă însă ce părere au cei mai experimentaţi cu această plantă.
 

IZA

Active Member
Daca sta sub o copertina ceva nu risti mult dar totusi nu e inca timpul pentru scos afara.Poate mai vin temperaturi cu minus.
 

alfa

Active Member
Atunci am sa las ghiveciul afara pana joi, ca pana atunci va fi vreme buna. Dupa aia il mut iar in magazia, unde am tinut radacinile pana sa-i plantez. Eu nu m-as fi grabit, dar au inceput sa dea frunze, asa ca am zis ca ar fi cazul sa-i pun in pamant :roll:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Nu-i bai că i-ai pus în pământ. Vremea de iernare a trecut, aşa că agapanthus-ul şi-a primenit frunzişul de ceva vreme. E normal ca şi rădăcinile tale să vrea să intre în vegetaţie. Problema e că nu le place la temperaturi joase cum se mai poate întâmpla să fie încă pe timpul nopţii. E bine să mai stea în interior, la lumină, într-o cameră neîncălzită, feriţi de îngheţ. Baftă multă şi să îţi facă flori! :D
 

alfa

Active Member
Multumesc Adina! Singura problema ca nu am camera neincalzita si luminoasa. Am ori neincalzita si intunecata ori luminoasa dar si calda. :aoleu: off off, ca nicicum nu e prea bine :)
 

sarselia

Active Member
Moderator
Vi-l arat cum sa nu?Mai ales ca pana acum nu am avut asa ca il astept cu sufletul la gura....
 
Sus