Cobaea & Ipomea

cornelia

Fondator
Membru staff
Uite tocmai am gasit pe net ca nu-i place la mai putin de 5 gr. Se comporta cam ca o Passiflora.
 
Si la mine cobae acum este plina de boboci. Ma gandeam ca nu a avut soare suficient.dar se pare ca acesta este ritmul ei :? :? :?
 

sorina

Active Member
s

ghia_don si elena_luminita sunteti fericiti sa aveti floricica asta . Eu tot intreb de anul trecut de ea si voi " chitic "
Nu aveti sa-mi dati si mie niste seminte ??? contra cost sau schimb ????
 
Rog sa fiu iertata :rugaciune: dar eu am cumparat prin februarie un plic cu seminte(avea vreo sase). Daca reusesc sa strang seminte, iti trimit si tie.Eu ma tot uit la ele dar nu par sa fie coapte, sau nu stiu eu cum trebuie sa arate :? :? pentru ca nu am mai avut pana acum :oops: :oops:
 

mymo

Active Member
Foarte frumusica floriciune,iar despre seminte zice LILI ca daca le pui in apa,cele care raman la suprafata sunt seci.Cand te gandesti sa pui incearca asa.
 

fixpix

Active Member
oooo... inca una care e musai sa o AM!

daca are cineva seminte sau vede prin magazine... sa-mi dea/ia si mie!!!

PLIZ !!!

ma refer la cobaea asta sau cum ii zice!

imi plac plantele cu flori mari (dar si dragutze) si ...asta cam se potriveste!

multam fffain!

calinutz
 

sorina

Active Member
f

Fixule ..... :? Stai la coada ...... Eu am cerut si intrebat prima .! Oricum daca vad pe undeva seminte sau fac rost :wink: te am in vedere :oops: :)
 
Eu am inteles, din ce am citit pe net, ca semintele ar fi partea aceea verde care ramane dupa ce cade floarea. Asa ca am adunat cateva care s-au uscat si voi incerca sa pun in pamant sa vad daca incoltesc. Intr-un articol scria ca s-ar inmultii si prin butasi, incerc si asa, voi vedea ce iese :mrgreen: :mrgreen:
 

fixpix

Active Member
LOL elena... nu iti dai seama care sunt semintele ???
ce misto!

daca merge si prin butasi.. pune 1-2 in plus si pentru mine... nu raman dator :wink:
 
Stati fara gija. Incercarile le fac si pentr voi, ca sa fiu sigura ca va pot trimite seminte sau butasi viabili :mrgreen: :mrgreen:
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Uite si rasadurile mele de cobaea:
<img src="http://lh4.ggpht.com/_obpN2JoAQdk/Sa4eHVnc1cI/AAAAAAAABHc/EWNuMRZbZv8/s144/martie%202009%20040.jpg"> <img src="http://lh4.ggpht.com/_obpN2JoAQdk/Sa4eGIk9WHI/AAAAAAAABHU/F7A-asZoqJI/s144/martie%202009%20039.jpg">
le-am tinut la inmuiat inainte de plantare vreo 6 ore - semintele au devenit mucilaginoase, dupa care le-am plantat in pahare de turba, cate 3-4 seminte intr-un pahar - semintele sunt mari, cam cat o unghiuta :D .
Paharele de turba le-am pus intr-un recipient de plastic si le-am acoperit cu folie de plastic si au germinat in maxim 2 saptamani.
<img src="http://lh4.ggpht.com/_obpN2JoAQdk/SaO98mB2IdI/AAAAAAAAA8M/PBvGUIyJrPI/s144/IMG_1897.JPG">
pana acum sunt foarte incantata - le mai las un piculet si le mut in jardiniere iar pe la inceputul lui aprilie vor fi plantate in gradina :D .
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Draga mea Vio, multumesc pentru sfaturi, sunt oricand binevenite! :D
Am un gard in spatele casei, un gard de plasa de sarma pe care vreau sa pun cobaea, poate si ceva zorele pentru ca dincolo de gard e camp :D si arata destul de uratel... Am de acoperit cam 10m de gard asa ca am de lucru, nu gluma, spre bucuria mea :giggle:
 
Violeta draga, da-mi voie sa te contrazic:sin in primul an apar flori, dar foarte tarziu. La mine abia prin septembrie au inceput timid sa se arate florile si apoi pana a dat gerul a tot inflorit. Cand s-a racit am musuroit-o si am acoperit-o la baza cu sac. Nu stiu inca ce face, dar sper sa dea din nou. Incercasem sa strang seminte, dar nu erau viabile si nici butasii pusi nu au vrut sa se prinda :cry: :cry:
 

ghia_don

Active Member
Infloreste din primul an, chiar daca o face mai tirziu...Si eu am avut-o inflorita pina a dat inghetul, de asta m-am si indragostit de ea :oops: ..de aceea deja am plantute noi, rasarite azi :) .Nu cred ca din plantele de anul trecut a mai ramas ceva, chiar daca le-am protejat bine radacinile... daca va mai da ceva din ele, norocul meu :wink: ...
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
ghia-don, succes cu micile plantute! Presupun ca nu le-ai plantat in gradina, sunt rasaduri, nu? Cand le plantezi afara? poate-mi explici si mie procedura ca vad ca au un ritm de crestere alert...le-as pune in jardiniera (eu le am in pahare de turba) ca sa le pot pune si un tutore si la sfarsitul lunii ma gandeam sa le aclimatizez si sa le mut in gradina.
Din ce am vazut, in urmatoarele 2 sapt vremea nu e prea frumoasa si chiar dupa 15 martie mai da un inghet asa ca nu m-as risca cu ele afara acum...
 

ghia_don

Active Member
Trebuie sa le pui in vase mai mari ca sa le poti tutora, ca vor creste mult pina le scoti in gradina. Anul trecut am asteptat sa treaca orice urma de pericol de bruma, le-am aclimatizat treptat si apoi le-am plantat in gradina. Nu mai tin minte exact , dar cred ca dupa 15 aprilie le-am trecut in gradina.
 
Sus