Gloriosa

iudit

Well-Known Member
Moderator
Eu am un rizom mare cu 2 ramificatii.Am pus rizomul culcat cu foarte putin pamant deasupra ca sa vad de unde rasare motul.Am tinut ghiveciul in geam la lumina multa +soare din plin.Dupa ce a rasarit motisurul,am completat cu pamant.De cateva zile planta e afara si creste ca fat frumos din poveste!
 

Kati

Active Member
sarselia a spus:
:eek: :eek: :eek: :eek:
Eu nu inteleg cum de infloresc ale voastre atat de repede?

Voi cand le-ati pus in vegetatie?
In orice caz felicitari!


:D
Arselia, de prin februarie-martie incep sa ma uit la rizom, il scot dintre talaj. Anul asta cand l-am scos deja avea varful pornit, deci era musai sa-l pun in pamant. Dar nu mai stiu exact luna.
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
In faza asta suntem:

6 boboci am vazut deocamdata.Oare cate flori face?Si cata vreme infloreste?
 

sarselia

Active Member
Moderator
Felicitari, Iudit!
Sa ne-o arati si in toata frumusetea!
Abia astept sa vad ce minunata va fi!
:visator:
 

Kati

Active Member
iudit a spus:
In faza asta suntem:

6 boboci am vazut deocamdata.Oare cate flori face?Si cata vreme infloreste?
Florile nu tin mult, Iudit, doar vreo 3-4 zile. Esti o norocoasa ca ti-a facut atatia boboci! A mea e cam lenesa anul asta, doar 2 flori are deocamdata.
 

ghia_don

Active Member
Si ale mele sint in stadiul asta...
La una voi avea in curind flori, cealalta le va avea mai tirziu..
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:rofl: tzacanita esti........
Si la mine a germinat prima saminta dupa vreo doua luni de stat la caldurica.Sa vedem acum in cite luni va creste :rofl:
 

Kati

Active Member
Gabiuta, cand o porneste, creste foarte repede. Numai sa nu se razgandeasca pe parcurs. Se mai intampla sa stagneze un an intreg, apoi scoti rizomul pentru iarna, si la anul iar incepi de la inceput. Si te rogi sa creasca, sa nu faca atatea mofturi :twisted:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:rofl: Kati merci.Ma rog,ma rog.Acum daca o pun si pe ea in rugaciunile mele ce mai conteaza? :wink:
Sta inca sub sticla si nu o misc de acolo de loc.Lumina si caldurica.Pina va creste......daca va creste dar cum sunt o optimista :rofl: ....astept sa vad flori :)
 

IZA

Active Member
Kati a spus:
Nu pune scortisoara, ci praf de carbune. Ar trebui sa scriu jumatate de pagina ca sa explic cauza, si nu am timp acum. :oops:
Iza, foloseste cu incredere praful de carbune. Te intreb si eu acelasi lucru ca si Sicamin, care parte a putrezit? Ca daca partea de unde trebuia sa creasca planta, atunci nu prea mai ai ce face. :(

Sicamin, mi se pare foarte ciudat ca dintr-un bulb sa iasa mai multi lastari, pana acum nu am mai auzit de asa ceva. Tu esti prima la care se intampla acest lucru :D
In toamna cand vei taia planta uscata, te rog sa te uiti de unde au iesit lastarii, a fost unul singur care s-a ramificat sau ce s-a putut intampla, fiindca ma roade curiozitatea.
Si DA, numai varful face muguri la Gloriosa. Daca este rupt, rizomul se poate arunca la gunoi.
Multumesc fetelor!!

Of, am vazut tarziu ca mi-ati raspuns. Partea din care se vedea mugurele a putrezit. Tot studiam tuberculul sa vad daca ar mai fi sanse sa dea din el ceva dar nu prea vad de unde. Oricum nu mai are cand sa creasca si mai ales sa faca flori. Mi-e ciuda ca am dat ceva banuti pe el si chiar visam floarea...... :cry:
 

lelia

Well-Known Member
In sfarsit ,am vazut si eu o floare de gloriosa ,pe viu ,sunt foarte incantata ,are un stil de crestere interesant .....



pozele nu sunt foarte reusite :oops: s-a catarat pana in tavan ,e grau de prins in poza :oops:
 

ghia_don

Active Member
Gata, s-a deschis prima floricica de anul asta :)
Imi era asa de dor de ea...ca n-am mai vazut-o de vreo trei ani....si de aceea am asteptat-o cu sufletul la gura :D ..
 

sarselia

Active Member
Moderator
Ce minunatie!
Abia astept sa vad si a mea daca va vrea sau nu sa infloreasca.Momentan creste si se luungeste dar tare m-as bucura sa o vad si eu frumoasa si inflorita.
E primul meu an in care am asa ceva si stau cu ochii pe ea non-stop.
:D
 
Sus