Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

daisy111

Active Member
Am si eu o intrebare...-ati scos bulbi de la somn?Ca ai mei tot dau din ei migurai mici si nu prea stiu ce sa le fac :?
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
O data ce apar mugurii,da scoate-i!
Eu i-am scos ieri ca tot ca si la tine,au inmugurit.
 
D

dyayzh

Guest
Daca da semne ca s-a saturat de "somn", poti sa o ajuti scotand-o la lumina si caldura si udare foarte rara.
 

Fleur

Active Member
Si la mine au inmugurit aproape toti iar unii chear au pornit-o serios in vegetatie desi i-am pus mai la racoare si numai cate putina apa. Or sti ele ceva de se grabesc asa :wink: Eu am de multi ani gloxinii dar abia pe la jumatatea lui februarie umblam la ele si nici nu erau toate incoltite. Anul asta unele le-am scos la lumina inainte de sarbatori.
 

adinal

Member
La mine unele dorm (sinningia), altele au inceput sa creasca (gloxinia). Eu le ud pe toate la fel, mai rarut ca-i mai dragut.
 

daisy111

Active Member
Multumesc fetelor :* :hug: ...le voi scoate astazi pe toate la lumina,...asta inseamna primul an pt mine in care am avut bulbi la somnic :oops: :dans: (ca pana acum imi mureau pana sa vina iarna,sau poate asa credeam eu :? )
 

angela draganoiu

Active Member
Daisy gloxinutele cind obosesc se duc singure la culcare si de aceea ai crezut ca au murit, iar cind s-au odihnit se trezesc si se pun pe facut floricele minunate.
ai grija cu apa ca la bulboasele astea trebuie apa cu atentie. eu le pun in farfurie de frica sa nu-mi putrezeasca bulbii.
 

Heidi

Member
Eu acum am facut un experiment: am vrut sa arunc pamintul dintr-un ghiveci de flori si am dat de un bulb de gloxi ... dezhidratat. Am pus apa in tavita de la ghiveci si bulbul de o saptamina sta acolo. S-a ingrasat si da semne de ... trezire. Se pare ca i-a placut in apa. Maine-poimaine am sa-l pun in pamint. Restul gloxiniilor deja sunt la locul lor si au aparut si primele frunzulite.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus