Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

ramona

Member
Mi-am cumparat 2 bulbi de gloxinie. Ce sa fac cu ei? Ii pun in pamant dar conditiile care sa germineze care ar fi? La caldurica cu ei sau mai la racoarea? Orice sfat e binevenit
 

nutilepadat

Active Member
Ramona poti sa ii pui la caldurica si lumina daca vrei sa le dea mugurii,daca sta la racoare nu fac treaba, stau pe loc.
 

Roxana

Active Member
de cand am scos Gloxinia de la somnic (a inceput sa dea frunze noi) si sa o ud nu mai cresc acei pui. ce sa-i fac?
 

popescu gp

Well-Known Member
gloxiniile

De 2 zile am luat la ,,puricat"gloxiniile ,caci unele ,,s-au trezit"Am reusit sa le schimb substratul.Am pierdut 2 din ele.Sunt multumit ca am ramas cu25 ghivece cu 8 feluri dupa floare.Gloxiniile si sinningiile salbatice sunt inca in repaus.In martie le vine randul.Cine doreste un schimb sa ma contacteze
 

scd

Member
si la mine s-au trezit gloxinii si cu aceasta ocazie le-am schimbat substratul ca era de jaleeee
oare nu este prea devreme ?
din pacate nu am decat 2 culori: mov si rosii amandoua cu guleras alb...
 

marean

Active Member
Ohoho,la mine un ghiveci are destul de multe plante maricele,cu frunzulite mcici si verzi,ondulate pe la margini,semn ca sunt inca in crestere,sunt niste frumoase ! Celelalte inca nu au dat semn,desi le-am plantat pe toate in pamant proaspat,iar un ghiveci nu a avut deloc pauza,ca a tot avut floricele, si a inceput si el sa se regenereze,cu lastari de la baza :mrgreen: .
 
A

Anonymous

Guest
gloxinii

unde se gadesc bulbi de gloxinie,nu am mai vazut asa ceva ,va rog ajutati-ma si pe mine si spuneti-mi
 

marean

Active Member
Oooo,pai daca mai esti si din Buc,gasesti peste tot,si cu mare diversitate.Du-te in magazinele de profil-Hornbach,Obi-,insa vei gasii si in Brico,Carrefour,Metro.Nu stiu daca au aparut in toate cele enumerate mai sus,trebuie sa-ti zica bucurestencele :wink: !
 

Fleur

Active Member
Si-n metro Ploeiesti erau bulbi duminica. Ai grija sa te uiti in punga sa fie incoltiti, sau sa se simta fermi, fiindca multi sunt compromisi si nu-ti va iesi nimic. Au patit-o multi, inclusiv eu, anul trecut :oops: cand din 4 bulbi abia am obtinut o planta si nici aia cum era pe punga :(
 

ramona

Member
Eu am un Mont Blanc care a scos urechile la aer. :wink: Zilele trecute am luat bulbi. Pareau destul de sanatosi dar nu erau incoltiti. Sper sa nu imi faca vreo figura. Sunt bulbi de Prins Albert si abia astept sa vad urechile. Care ar fi perioada de asteptare de la plantarea bulbului pana ar trebui sa vad o viitoare plantuta? :wink:
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Nu este o regula de timp pina cand apar lastarii .De multe ori am cumparat bulbul gata incoltit.

Off topic,ramona te-am adaugat la grupul Ardealului.Iti va da Cornelia acces.Vezi ca vrem o intalnire la-nceput de martie in Cluj!
 

ghia_don

Active Member
Le-am schimbat pamintul si le-am scos la lumina, ca deja s-au saturat de somn...asa ca anul asta le vom vedea mai repede inflorite :) ..
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus