Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

scd

Member
eu am patit acum 2 ani o faza cu gloxinii
i-am scos de la hibernat cam in acesta perioada, cu schimbat pamant, cu ingrasamant pt.plante cu flori si din pacate am avut probleme cu ele tot anul: flori putine, lastari foarte firavi.....
sper sa nu patesc la fel si anul asta
deja la mine eu cam 1 cm inaltime
 

Fleur

Active Member
Cand schimbi pamantul nu se mai pune si ingrasamant, deoarece pamantul deja contine ingarsamant pt 4-6 saptamani, iar ele la inceputul vegetatiei consuma mai putin mai ales daca e mai rece. Prea mult ingrasamnat are efect contrar celul scontat, sau poate sa omoare planta.
 

Fleur

Active Member
Cand stateam la bloc aveam o vecina care avea niste gloxinii superbe fara sa le schimbe pamantul sau sa le puna ingrasaminte, ceea ca inseamna ca nu au nevoie de mult ingrasamant.
 

mymo

Active Member
Eu nu prea am noroc cu gloxi,in schimb mama mea are una singura de vreo 6-7 ani.De atunci nu i-a schimbat pamantul,nu i-a pus ingrasamant,sta in acelas loc si iarna si vara,nu scoate bulbul din pamant si in fiecare an face niste flori........ 8)
Ceea ce este cel mai important:mama le uda cu pipeta :rofl: cred ca asta e motivul :wink:
 

mycka_rose

Member
da, le uda ea cu pipeta dar depinde cand si cum, ca si eu pot sa pun un litru...dar cu pipeta.

felicitari mamei tale oricum!sa ii mai traiasca mult timp de acum inainte si sa ii faca flori frumoase!
 

Fleur

Active Member
La toate gesneriaceele e indicat sa le pui mai bine mai putina apa decat mai multa fiindca rezista mai bine la uscaciune decat la umezeala, mai ales in perioadele cu vreme schimbatoare.
 

sini

Well-Known Member
Multumesc.
Pentru ca in toamna era pui nu am trimis-o la culcare,asa ca, ea acum isi face programul.
 

valentyna

Member
si eu am o gloxi mov batut care a fost prinsa din lastar si a inflorit pana in noiembrie .n-a vrut la somn si acu s-a pus pe bobocei.este singura care m-a fericit cu flori anul trecut si cred ca ma va rasplati din nou pt dragostea mea pt ele(eu le iubesc pe toate chiar daca unele nu au inflorit inca sau nu vor inflori niciodata cum sunt cele ornamentale prin frunza)
:rofl:
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus