Identificari bonsai

acidula

Member
Multumesc.
Mai astept totusi si alte pareri,daca nu e cu suparare.
Pana atunci ma documentez despre varietatea de care ai zis tu.
 

vali

Active Member
Moderator
Este, intr-adevar, o sageretia...
Topicul de aici http://egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=6237 este cam vechi si probabil de-aia s-a mai pierdut informatia.
Daca engleza nu constituie o problema, cateva randuri utile gasesti aici http://www.bonsai4me.com/SpeciesGuide/Sageretia.html
Nu este o specie dificila. Lucrurile ar trebui sa mearga bine, atata timp cat are lumina intensa si o buna circulatie a aerului (e predispusa la fainare).
Din ce vad in imagine (adica frunzele :p), pare sanatoasa.
Sa-ti traiasca! :D
 

acidula

Member
Multumesc de confirmare.
Cu engleza e o problema :oops:
Inteleg din ce am mai citit ca trebuie sa aiba lumina indirecta,nu-i recomandat soarele direct,vrea apa mereu si in sol si prin pulverizare.
I-am taiat frunzulitele care erau patate si crengutele uscate,l-am asezat pe balcon la lumina doar ca are soare -la vremea asta- cam 1/2 de ora dimineata.E problema?
Suporta ori nu mutarea dintr-un loc in altul? ca ma gandesc ca peste ceva vreme pe balcon va fi foarte cald...
Ce imi mai recomandati?
 

vali

Active Member
Moderator
Nu-i recomandat soarele direct, vara, in zilele calduroase, in special in dupa-amiezile toride, dar soarele de dimineata face bine oricarei plante.
"Vrea apa mereu" in sensul ca ii place un substrat cat mai constant umed. Dar intre umed si ud, este diferenta. Aici e problematic, pentru ca va trebui sa descoperi singura cam care e frecventa la care va trebui udat. Diferentele sunt considerabile, in functie de locatia fiecaruia. In unele conditii trebuie udat zilnic pentru a pastra un substrat umed, in altele e suficient si o data la saptamana. Cu pulverizatul coroanei nu trebuie exagerat, daca planta nu este intr-un loc in care aerul circula. Poate aparea fainarea.
Daca prin "mutare dintr-un loc in altul" se intelege azi aici, maine colo, atunci nu suporta. Dar daca odata cu venirea caldurilor va fi mutat intr-un loc in care sa nu bata soarele direct in el (loc in care sa ramana!), atunci nu-i bai.
 

ddalcu

Member
Re: Identificare copac

pork a spus:
Cred ca artar.
Sa fie oare artar? Are cam 1.80 m inaltime si e plin de spini. Zilele trecute am facut un marcotaj aerian pe 2 crengi si m-am sgariat tot :D Nu prea iti dai seama din poza, dar frunzele sunt mici, au aproximativ 3 cm lungime (fara petiol).
 

ovidiu1964

Member
Re: Identificare copac

cred ca e tarziu, din ce am vazut eu la cei recoltati in primul an abia misca, zici ca-si dau obstescul sfarsit, abia anul urmator lastaresc ca lumea, nu stiu la marcotare, nu am facut la paducel, sa ai bafta
 

ddalcu

Member
Re: Identificare copac

ovidiu1964 a spus:
cred ca e tarziu, din ce am vazut eu la cei recoltati in primul an abia misca, zici ca-si dau obstescul sfarsit, abia anul urmator lastaresc ca lumea, nu stiu la marcotare, nu am facut la paducel, sa ai bafta
Sper sa am noroc, la cat sange am varsat facand marcotarea :rofl: (m-a zgariat zdravan de tot)
 

ovidium

Member
Re: Identificare copac

Sa mentii solul amrcotei umed. cred ca iti va iesi. tinem pumnii. frunza difera putin de cei pe care-i stiu eu. sunt curios ce culoare au florile la varietatea asta.....
bafta
 

pork

Member
Re: Identificare copac

Nu-i cam tarziu pentru marcotare?

O solutie sa fi scapat de zgarieturi era sa tai spinii :)
 

vali

Active Member
Moderator
Re: Identificare copac

Perioada de varf pt marcotaj aerian este sfarsitul lui aprilie - inceputul lui iunie. Adica ultima jumatate a lui aprilie, toata luna mai si prima jumatate a lui iunie. Atunci se obtin rezultatele cele mai bune, pt majoritatea speciilor ce pot fi inmultite prin aceasta metoda. Dar asta nu inseamna ca dupa 15 iunie, gata, s-a inchis sezonul :) .
In cazul de fata, principala problema, data fiind reticenta paducelului de a forma radacini la inelare/strangulare, ar fi ca acestea sa nu apara in timp util, adica pana la racirea vremii. Dar asta e doar o ipoteza.
 

cipikkus

Member
Identificare bonsai

Salutare
Am primit si eu zilele trecute 2 specii de bonsai si sincer nu stiu din ce specie ar fi. Poate ma puteti ajuta.
Bonsai nr. 1
http://i775.photobucket.com/albums/yy31/cipikkus/Imag1362.jpg
http://i775.photobucket.com/albums/yy31/cipikkus/Imag1361.jpg
http://i775.photobucket.com/albums/yy31/cipikkus/Imag1360.jpg

Bonsai nr. 2
http://i775.photobucket.com/albums/yy31/cipikkus/Imag1359.jpg
http://i775.photobucket.com/albums/yy31/cipikkus/Imag1356.jpg

Astept parerile voastre...se eventual ceva sfaturi daca aveti cunostinte despre ei.
Multumesc
 

pork

Member
Primul e o crasula (cu doi de l, sau doi de s, nu stiu exact :giggle: ).
Al doilea cred ca e un piper chinezesc...da' nu bag mana in foc...

N-am crescut niciuna din speciile astea, deci eu nu iti pot da sfaturi in privinta asta.
 
Sus