Identificari bonsai

vali

Active Member
Moderator
lorena89 a spus:
S-a comportat foarte bine pana acum dar incepe sa nu mai arate a bonsai; are un aspect neingrijit, iar eu nu stiu ce tehnica de tundere sa-i aplic.
Dat fiind ca nu esti o impatimita, asa cum ai recunoscut, ai putea sa te rezumi la o tundere de mentinere a conturului coroanei. Asta implica eliminarea tuturor ramurilor sau portiunilor de ramuri care ies din conturul coroanei.
Fiind un ficus altoit (trunchiul de cordata si ramurile probabil de "panda") ar fi indicat sa elimini si toate ramurile care au aparut mai jos de punctul de altoire, pentru a nu avea 2 feluri de frunze in coroana. Din imagini deja se vede clar diferenta dintre ele si nu este prea estetic.
 

nely

Member
Am si eu o rugaminte, am primit un bonsai si banuiesc ca ar fi "Carmona" dar nu sunt sigura, daca ma poate ajuta cineva...multumesc

<a><img src="http://i808.photobucket.com/albums/zz4/maryanan/Diverse/DSC00546-1.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>
 

nely

Member
nu reusesc sa pun poza bine pt a fi marita...daca intrati in albumul meu la diverse...multumesc :oops:
 

nely

Member
Multumesc frumos pt lamurire Vali, incepusem sa ma indrept spre necesitatile lui Carmona...foarte interesant materialul ,imi pare nespus de rau pt bonsaiul tau parea ca incepe sa-si revina :(
O sa incep sa ma documentez despre Ficus Retusa,sper sa reziste si sa-i fie bine la mine, imi place f.f. mult ...
 

nely

Member
Vali,chiar daca "a avut o moarte usoara" sunt sigura ca a lasat "un gol" mai ales la cit devotament si rabdare ai avut pt a-si reveni.
 

IngerViolet

New Member
de azi am si eu un bonsai. E dintr-o florarie, si din pacate cel de la florarie nu a stiut ce fel de planta e, azi toata ziua am cautat pe net sa vad daca imi dau seama dupa frunze, insa nu sunt sigura de rezultat asa ca va intreb pe voi. Deocamdata pare sa se simta bine, sper sa reusesc sa am grija de el desi sunt destul de dezamagita de florile cumparate de prin florarii.
Sper sa n-o fi dat in bara fiindca eu mi-am dorit unul care are sanse de inflorire, si nu stiu daca asta nu e un copacel decorativ totusi :(.
pun o poza cu el, sper sa reusit voi sa-l recunoasteti, daca a fost pusa o poza mai inainte pe acest topic scuze, am citit cam pana la pagina 3 si apoi am avut ceva treaba, dar in viitor o sa incerc sa citesc mai mult.
http://flic.kr/p/8qgT3g
 
Sus