Inmultirea streptocarpusului

dorinas

Member
Bafta Dya, puiutii ies relativ repede dar pana cresc...............la unii iti creste barba alba pana se fac mari.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
dorinas, cam la ce dimensiuni ale frunzelor puiutului poti transplanta plantuta noua??
 

emeclau

Active Member
ieri am muncit ca un sclav pe plantatie la taiat si plantat fragmente de frunze de strepto ...am comandat mai multe frunze de la cineva...si am primit ..frunze de palmier :rofl: erau imense unele...asa ca, am umplut 2 tavi cu strepto puse la inmultit...si mai am jumate..dar si maine e o zi :wink:
voi ati vazut pe la americani ce frumuseti au?
si pe la cehi...sigur ma paste o comanda cat de curand...offf, sa ma mut o data in spatiu mai mare...ca acuma toate rafturile sunt pline :x
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
si eu, si eu :marfa: :marfa: si tin pumnii sa ti se prinda tot ce ai pus la prins....mai am o speranta la Fleur ca am vazut live ce minunatii poate avea - sa-i cresca mari si sa se prinda si puiutii ca ea m-a molipsit cu streptocarpusii, lucru pentru care-i foarte multumesc
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
experiment de incepator: frunzele de strepto le-am sectionat fie transversal fie longitudinal si le-am plantat pe unele in turba acida amestecata cu nisip, pe altele in turba acida amestecata cu granule de polistiren (idee luata tot de pe forumul egradini). Asta se intampla undeva pe la sfarsitul lunii aprilie cred, pentru ca atunci am achizitionat primii streptocarpusi de la Fleur (inca o data multumiri :* )
Rezultatele in imagini :D
Sectiunile de frunze plantate in amestec de turba cu nisip; nu au avut pet deasupra:

Sectiuni plantate in turba+ polistiren, acoperite cu capac transparent

Care sunt concluziile mele de pana acum: cel mai bine s-au dezvoltat cele din turba+nisip; au crescut maricele, repede si cred ca va fi mai simplu sa le transplantez. In plus nu vor avea nevoie de acomodare pt ca nu au avut pet deasupra. Substratul nu a necesit udari mai des de 1 data pe saptamana sau poate chiar mai rar; am udat doar in tavita :)
cam atat...cum vi se pare???
 

emeclau

Active Member
gradinar 1, imi plac oamenii cu initiativa si gust pentru experimentat! :D
foarte dragut din partea ta sa ne spui si noua!
eu le-am infipt in substrat ca pentru violete, deocamdata astept.. :roll:
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Multumesc, Claudia!
Ideea postului meu este: daca eu pot, multa lume va reusi! Eu sunt un gradinar prescolar, de-abia m-am apucat de sportul asta :rofl: :rofl: asa ca eu postez ca avansatii sa-mi spuna si mie: nu e bine asta, sau cealalta, sau incearca asa...
Daca ati stii cat de multe lucruri am invatat eu de la inceputul anului si pana acum ati fii surprinsi. Si 70% din florile din gradina mea au fost plantate anul asta datorita experientei capatate aici.
Scuzati de off-topic!
Cornelia, ar trebui sa iei taxa de scolarizare pentru "Cursuri on-line pentru gradinarit" :rofl: :rofl:
 

emeclau

Active Member
am si eu o intrebare: cam de pe la ce "varsta" se pot pune frunze de strepto la inmultit?
adica, care e varsta minima a mamei de la care se pot preleva frunze?
 

Fleur

Active Member
Varsta nu are importanta. Frunze sa ai de unde taia :wink: Eu am pus frunze si din cei mici abia primite daca ajungeau cu ele rupte si s-au prins unele. Cred ca depinde mai mult de cat de nabadaios este fiecare :rofl: ca unii se prnd toate bucatile iar altii abia daca vezi 1-2 pui de la ei.
 
Sus