Pomi fructiferi - discutii generale

A

Anonymous

Guest
Isabela,iar ma "ciocnesc"de tine.
Trimite vreo 20 bucati miine la Iasi,am invitati. :rofl:
 

ACHIMENES

Member
Hello... aici vorbim despre pomi.....sau se vorbea...pana a venit cineva si a cerut porumbei la ..... :rofl: pachet.
Dar ce-i domle' aici ....iarmaroc :? :? :?
:aoleu: :aoleu: :aoleu:
 

isabella

Active Member
Doream doar sa fiu amabila :oops: :oops: :oops: Daca adi spune ca e foarte bun...oricum eu voi incerca reteta lui :D
 
A

Anonymous

Guest
La mine sunt la 3 metri,asa erau cand am cumparat casa ,noi am pus doar pruni,ca nu erau ,si i-am pus la aceeasi distanta cu cei mai batrani
 
A

Anonymous

Guest
Cauta informatiile dorite,aici:
www.pomicolaiasi.ro
www.sfaturipomicole.tripod.com
Mai sint si altele,dar cei doi doctori care patroneaza site-l al doilea,conduc pepeniera de la Sirca-Iasi.
Acolo este cea mai mare colectie de ciresi din tara.
Sfatul meu este sa "te ei" dupa un specialist,fara a uita ca plantarea corecta a unui pom se vede dupa trei ani.
"Succesuri". :D
 

adi o

Member
ingrasmant

gainatul de pasare ,il pun direct ,nefermentat si nediluat cu apa.in carti se spune altceva.eu il incorporez in sol ,in jurul pomului si ati vazut ce productie faina am avut.nu va mai spun ce gustoase au fost fructele! plus de asta pomul are tot timpul iarba cosita(mulci) in jurul trunchiului.asta pe linga ca asigura rezerve biologice, mentine si apa, incat sub stratul de mulci pamantul este tot timpul reavan. :D
 
A

Anonymous

Guest
adi o,
iti multumesc pt. raspunsul tau.Crezi ca ...copacii mei vor avea probleme de crestere daca la baza trunchiului este gazon ?
iti marturisesc ca n-am nici porumbei,niic curaj sa fac chestia aia.Dar sezonul este la inceput,asa ca voi medita foarte serios la ce mi-ai spus.
 

adi o

Member
re

pt Mihail...pai sapa in jurul pomilor asa cam la doua latimi de harlet.clar c-o sa le mearga mult mai bine. daca mentii tot timpul sapat, apa patrunde mai usor,pamantul este aerisit si sa stii ca si arata mult mai bine gradina.
pt Isabella. chiar daca sunt mici si ei au nevoie de substante nutritive.incearca sa le pui balegar proaspat de vite sau gunoi bine fermentat,incorporat in sol,binenteles.iarasi poti pune gainat la fermentat intr-o galeata de lavabil sau intr-un butoi mai mic, jumatate gainat jumatate apa .din solutia rezultata pui 2-3 l la o galeata cu apa si cu asta uzi la radacina. este foarte eficient!
 
A

Anonymous

Guest
adi o,
multumesc pt. raspuns,o sa incerc sa fac rost de gainatz,si sa fac asa cum ai sfatuit-o pe Isabella.
Am uitat,te rog spune-mi gainatz de porumbei sau obisnuit,de la orice pasare.
Iti doresc o saptamina frumoasa.
 

adi o

Member
re

eu am de la porumbei ,dar si de la gaini e la fel de bun numai cu conditia sa nu fie de AVICOLA pt ca acela e amestecat cu rumegus.la tara gasesti la oricine cateva lopeti de gainat
merci de urare,..la fel si tie!
 

mihai63

Member
adi o,imi spui te rog:daca iau mranita de la un nene care are multe vaci e bine?Adica se poate folosi la pomi fructiferi?
 

ACHIMENES

Member
de ce sa nu fie buna mranita???? este super buna, multumeste-i lui ..... ca ai de unde sa iei si daca e de incredere nenea :rofl: atunci chiar ti-a pus .....mana-n cap :) :) :)
Asa ca la treaba... .. trimite si la mine 1/2 de remorca sau o caruta... cu mranita,eu nu am de unde sa iau :cry: :cry: :cry:
 
A

Anonymous

Guest
Ma bag si eu in seama,pt ca anul trecut am luat si eu de la un nene,care ne aproviziona si cu lapte.Pe langa mranita am luat si coropisnite.Asa ca daca vezi prin zona" individe",mranita ar trebui tratata.
 

mihai63

Member
ACHIMENES,stii de ce intreb,anul trecut in primavara am luat de la el si am pus la pomi.Toate bune si frumoase dar au iesit niste BURUIENI de am zis ca mor nu alta.Ai vazut ca am scris corect ACHIMENES,da?
 

ACHIMENES

Member
apropo de coropisnite... am 3 fire de CATAPULTIA...planta cu actiune repelenta asupra coropisnitelor :evil: :evil: ..dar problema este ca in gradina mea eu nu am coropisnite.... le tin de chichi :wink: :wink:
 
Sus