Sunt unele soiuri (de ex caisul Sulmona la Rosafruct), care le-as vrea, dar stocul este epuizat, daca stiti alte surse va rog frumos sa-mi spuneti si mie....
CAIS
Sulmona
Recoltare: sf. lunii iulie
Fruct:
-mărime: mare,60-80g
-culoare: portocalie/roşie
-pulpă: galbenă
Preţ: 16.00 RON
stoc epuizat
Pomul de vigoare mica, cu coroana invers conica si ramurile de schelet bine garnisite cu formatii fructifere scurte. Este autofertil, rezistent la boli, foarte productiv.
Fructul este mijlociu spre mare, de 70 grame, de forma ovoida spre sferica, usor turtita pe linia de sudura. Pielita este galbena – portocalie, acoperita cu rosu pe 2/3 din suprafata.
Pulpa este portocalie, cu textura ferma, potrivit de suculenta si gust foarte placut. Samburele reprezinta 6.2 % din greutatea fructului si are miezul dulce.
Epoca de coacere la 10 – 12 zile dupa soiul Cea mai buna de Ungaria, facand parte din grupa soiurilor tarzii.
Umberto
Recoltare: sf. lunii iulie
Fruct:
-mărime: mare,50-70g
-culoare: galben-aurie/roşu carmin
-pulpă: galbenă
Preţ: 16.00 RON
Pomul este de vigoare mijlocie si destul de longeviv.
Nu este pretentuios fata de sol. Se caracterizeaza printr-o mare rezistenta la ger a mugurilor floriferi. Infloreste tarziu, iar fenofaza respectiva dureaza 5-6 zile.
Intra pe rod la varsta de 4-5 ani de la plantare si produce abundent, in medie 80-100 Kg/pom.
Maturitatea – la inceputul luniii august.
BELLA D'IMOLA (de la VIRAGRIOS)
Origine: italiană.
Pomul: de vigoare mediu-ridicată, coroană înălţată, productivitate ridicată şi constantă; fructifică pe buchete de mai şi ramuri de un an. Autofertilitate totală.
Fructul: simetric, mediu spre mare, eliptic, de culoare orange deschis cu supraculoare roşiatică; pulpă orange, mediu consistentă, neaderentă, cu bune calităţi gustative, aromă şi sucozitate medii.
Epoca de maturare: a III-a decadă a lunii iunie.
Aprecieri generale: soi tradiţional, rustic, cu o productivitate abundentă şi constantă. Fructele au bune caracteristici organoleptice şi mărime ridicată dacă sunt rărite adecvat; potrivite şi pentru transformarea industrială. În ani mai puţin favorabili, cu precipitaţii abundente, pot prezenta crăpături la vârf cu urmări de monilioză a fructelor (Monilia spp.).
PISANA (de la VIRAGRIOS)
Origine: italiană, soi obţinut la Universitatea din Pisa. Pomul: de vigoare mediu-ridicată, cu coroană intermediară, productivitate mediu-ridicată şi constantă. Fructul: mare, oval, galben intens cu supraculoare roşie pe 50% din suprafaţă; pulpa orange cu o consistenţă ridicată, neaderentă, optime calităţi gustative, aromă şi sucozitate ridicate.
Epoca de maturare: I decadă a lunii iulie. Aprecieri generale: soi interesant pentru epoca mediu-târzie de maturare, calităţile şi frumuseţea fructelor. Fructificarea e lentă şi de aceea trebuie favorizată de o tăiere corespunzătoare.
Wenatchee
Polinator: nu are nevoie
Expunere: plin soare
Tip: cais semi-pitic
Perioada de inflorire: inceputul lunii aprilie
Caracteristici: gust dulce
Perioada de la plantare pana cand fructifica: 3-5 ani
Inaltime la maturitate: 3,6 - 4 metri
Perioada de recoltare: inceputul lunii iulie
Antrenare pe spalier: nu
Sol: toate tipurile
Descriere:
Caisii Wenatachee fac fructe mari; mai poarta numele de Moorpark. Fructul si coaja sunt de culoare galben - deschisa. Pomul face fructe multe, ani la randul. Caisele sunt bune pentru The fruit and skin is a light yellow. The Wenatchee is known for being a good annual producer. The fruit is flavorful and is widely used for drying and home canning. It is a self-pollinating tree.
The Wenatachee blooms very early so it is sometimes difficult in late frost areas. It produces best in well drained and moderately fertile soil. Thin fruit early in season for size/quality.
TRAIAN (sin. R 8.p 71-73.10.74)
Originea – obtinut prin incrucisarea soiurilor Viceroy x NJA2 si omologat in anul 1993.
Pomul – de vigoare mica, bine garnisit, cu formatiuni de rod scurte.
Fructul – forma oblonga, pielita de culoare portocalie cu rosu carmin pe partea insorita, pulpa portocalie, suculenta, neaderenta la sambure, aromata.
Samburele – mic, miez amar.
Epoca de coacere – 13-20 iunie.
CAIS
Sulmona
Recoltare: sf. lunii iulie
Fruct:
-mărime: mare,60-80g
-culoare: portocalie/roşie
-pulpă: galbenă
Preţ: 16.00 RON
stoc epuizat
Pomul de vigoare mica, cu coroana invers conica si ramurile de schelet bine garnisite cu formatii fructifere scurte. Este autofertil, rezistent la boli, foarte productiv.
Fructul este mijlociu spre mare, de 70 grame, de forma ovoida spre sferica, usor turtita pe linia de sudura. Pielita este galbena – portocalie, acoperita cu rosu pe 2/3 din suprafata.
Pulpa este portocalie, cu textura ferma, potrivit de suculenta si gust foarte placut. Samburele reprezinta 6.2 % din greutatea fructului si are miezul dulce.
Epoca de coacere la 10 – 12 zile dupa soiul Cea mai buna de Ungaria, facand parte din grupa soiurilor tarzii.
Umberto
Recoltare: sf. lunii iulie
Fruct:
-mărime: mare,50-70g
-culoare: galben-aurie/roşu carmin
-pulpă: galbenă
Preţ: 16.00 RON
Pomul este de vigoare mijlocie si destul de longeviv.
Nu este pretentuios fata de sol. Se caracterizeaza printr-o mare rezistenta la ger a mugurilor floriferi. Infloreste tarziu, iar fenofaza respectiva dureaza 5-6 zile.
Intra pe rod la varsta de 4-5 ani de la plantare si produce abundent, in medie 80-100 Kg/pom.
Maturitatea – la inceputul luniii august.
BELLA D'IMOLA (de la VIRAGRIOS)
Origine: italiană.
Pomul: de vigoare mediu-ridicată, coroană înălţată, productivitate ridicată şi constantă; fructifică pe buchete de mai şi ramuri de un an. Autofertilitate totală.
Fructul: simetric, mediu spre mare, eliptic, de culoare orange deschis cu supraculoare roşiatică; pulpă orange, mediu consistentă, neaderentă, cu bune calităţi gustative, aromă şi sucozitate medii.
Epoca de maturare: a III-a decadă a lunii iunie.
Aprecieri generale: soi tradiţional, rustic, cu o productivitate abundentă şi constantă. Fructele au bune caracteristici organoleptice şi mărime ridicată dacă sunt rărite adecvat; potrivite şi pentru transformarea industrială. În ani mai puţin favorabili, cu precipitaţii abundente, pot prezenta crăpături la vârf cu urmări de monilioză a fructelor (Monilia spp.).
PISANA (de la VIRAGRIOS)
Origine: italiană, soi obţinut la Universitatea din Pisa. Pomul: de vigoare mediu-ridicată, cu coroană intermediară, productivitate mediu-ridicată şi constantă. Fructul: mare, oval, galben intens cu supraculoare roşie pe 50% din suprafaţă; pulpa orange cu o consistenţă ridicată, neaderentă, optime calităţi gustative, aromă şi sucozitate ridicate.
Epoca de maturare: I decadă a lunii iulie. Aprecieri generale: soi interesant pentru epoca mediu-târzie de maturare, calităţile şi frumuseţea fructelor. Fructificarea e lentă şi de aceea trebuie favorizată de o tăiere corespunzătoare.
Wenatchee
Polinator: nu are nevoie
Expunere: plin soare
Tip: cais semi-pitic
Perioada de inflorire: inceputul lunii aprilie
Caracteristici: gust dulce
Perioada de la plantare pana cand fructifica: 3-5 ani
Inaltime la maturitate: 3,6 - 4 metri
Perioada de recoltare: inceputul lunii iulie
Antrenare pe spalier: nu
Sol: toate tipurile
Descriere:
Caisii Wenatachee fac fructe mari; mai poarta numele de Moorpark. Fructul si coaja sunt de culoare galben - deschisa. Pomul face fructe multe, ani la randul. Caisele sunt bune pentru The fruit and skin is a light yellow. The Wenatchee is known for being a good annual producer. The fruit is flavorful and is widely used for drying and home canning. It is a self-pollinating tree.
The Wenatachee blooms very early so it is sometimes difficult in late frost areas. It produces best in well drained and moderately fertile soil. Thin fruit early in season for size/quality.
TRAIAN (sin. R 8.p 71-73.10.74)
Originea – obtinut prin incrucisarea soiurilor Viceroy x NJA2 si omologat in anul 1993.
Pomul – de vigoare mica, bine garnisit, cu formatiuni de rod scurte.
Fructul – forma oblonga, pielita de culoare portocalie cu rosu carmin pe partea insorita, pulpa portocalie, suculenta, neaderenta la sambure, aromata.
Samburele – mic, miez amar.
Epoca de coacere – 13-20 iunie.