Rozmarinul

Hariclea

Member
Eu a spus:
Dragii mei,rozmarinul poate sa ierneze si afara. Am un rozmarin pe care l-am prins dintr-o crenguta ,a prins radacini, l-am plantat in gradina iar acum are 1,5m poate si mai mult. De doi ani sta in gradina fara probleme.
Eu a spus:
Gabiuta a spus:
Si acum pot zice:mamamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!Cel cumparat acum citva timp rezista perfect asa ca il voi transfera si eu in gradina in primavara.
Eu a spus:
Mult succes! Sa ne ti la curent si pe noi.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
L-am pus si eu azi,in sfirsit, in gradina.Sper sa-i placa locul ales.L-am tot plimbat si cind a zis el "stop" :rofl: l-am plantat.
 

Hariclea

Member
Si eu l-am pus pe al meu azi, sa-i fie cu noroc de Bunavestire :wink:
M-am cam indragostit de mirosul lui :mrgreen:
Oare cand creste un pic mai mult nu se face o tufa mai stufoasa ca sa o pot desparti si inmulti astfel? :roll:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Pus in gradina ii merge excelent.In afara de faptul ca a avut parte de umiditate (excesiva as zice eu :rofl: ) a inflorit,i-au si trecut florile,a mai si crescut si acum ii dau noi lastari.
Va place gustul si mirosul?Cultivati-l :)
 

ghia_don

Active Member
Si al meu s-a facut tare frumos in gradina, si nu stiu ce sa fac, sa-l trec pe iarna la ghiveci sau sa-l las afara??? N-as vrea sa-l pierd..ca la noi iernile sint mai reci decit in alte zone..
 

Fleur

Active Member
Al meu cel care a ramas afara acum 2 ierni, si a fost blanda iarna, n-a mai iesit in primavara. Acum il tin in ghiveci si-l aduc la adapost cand sunt temperaturi scazute.
 

ghia_don

Active Member
Din seminte , si planta are vreo trei ani. Pina nu l-am pus in gradina nu i-a mers bine deloc, era mic si pricajit, am crezut ca il pierd.
Semintele germineaza foarte greu si in proportie mica, cel putin la mine asa s-a intimplat.
 

nutilepadat

Active Member
trebuie neaparat la primavara sa imi iau si eu seminte de rozmarin ,imi place foarte mult....mai ales la carnea de miel
 

zi_inflorata

Member
Moderator
rozmarin

Si eu tot din seminte am prins rozmarin in primavara aceasta. Este frumusel foc, dar nu se lemnifica: are vreo 5-6 plantute mici si pline de crengute care arata ca o planta taratoare. Sa fie din cauza ca l-am pus intr-un ghivechi mai larg, de vreo 20 cm?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Se formeaza abia in al doilea an ca tufa asa cum iti doresti tu .Asa ca ai rabdare cu el.II place soarele tare mult iar acum lumina.Multa lumina!
 

zi_inflorata

Member
Moderator
Da, cred ca asta e! Ghiveciul a stat pe raftul de jos din balcon, si nu a beneficiat de lumina directa. Am sa am grija cu el din primavara viitoare si am sa-l pun in plin soare. Acum l-am lasat in balconul inchis.
Multumesc, Gabiuta!
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Daca e cumva prea rece in balcon acopera-l cu ceva.Ghiveciul si radacinile sa fie acoperite.Nu rezista la temperaturi prea joase asa micut cum este.
 

zi_inflorata

Member
Moderator
Cu ce sa-l acopar? Cu folie transparenta? sa pun o paturica in jurul ghiveciului? Vai si am si o intrebare cu trandafirul catarator din balcon, dar ma mut la trandafiri!
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:rofl: :rofl: :rofl: esti nostima foc.......
Am vazut ce ai postat si la trandafiri dar acolo specialistul este Cristiana.La cei din ghivece chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc.
Acum la rozmarin.......NU folie.Ceva sa ii tina un pic de cald.Da,eventual o paturica :).Si nu-l uda decit foarte,foarte rar.
 
Sus