Tipuri De Pesti Pentru Iazuri

emundin

Member
Ma intereseaza si pe mine niste Koi albi albi sau galbeni credeti ca se gasesc pe undeva ? Of corse la un pret rezonabil
 

George

Member
Musai trebuie sa-mi iau si eu cativa carasi din astia rosii, tare invidios mai sunt pe voi :) Deja am dat cateva telefoane si sper ca saptamana viitoare sa ma mandresc si eu cu cateva bucati :D
 

Sparow

Member
Koy-oti mei joaca ,,paseaza carasul'' ! http://s591.photobucket.com/albums/ss357/SparowHawck/iazuuu/.!De dimineata imi chinuie 2 carasi ii imping cu botul de ajung astia saraci pe uscat,prin nuferi,pe nuferi....o nebunie!Se pare ca carasi in chesiune sant 2 femele pline de icre,dar in combinatie cu Koy? :eek: :eek:
Mentionez ca ieri am pus si hrana vie in iaz vreo 2 pungi pline de pureci vii,dafni banuiesc ca le zice.
 

Yanquapin

Member
Prea cald in Iulie, puii sunt deja mari atunci.
Caraseii depun si la 15-18, daca au stat afara- asta e cam in Aprilie, iar crapii vor intr-adevar 20 grade- Aprilie-Mai. Asta e intr-o primavara normala, actuala fiind cam rece; cel putin la unii cactusi- Echinocereus viridiflorus, Escobaria missouriensis- aveam flori din 15 Aprilie, respectiv 1 Mai; decalajul ar fi deci de aproape 2 saptamani!
Prima inflorire de E. viridiflorus - azi, 4 Mai!
 

Sparow

Member
Cred ca iulie e cam tarziu,altfel nu ar fi interzis pescuitul acum si nu in iulie...nu?Iazul meu nu e prea adanc intre 30-110cm deci cred ca s-a incalzit mai repede decat o apa curgatoare si adanca.Dar carasi cu crapi Koy?ce iese dacolo?Pastravi? :gandit:
 

Sparow

Member
S-a ales praful de ei!Carasul folosit pe post de minge de polo a dat coltul.La fel si Ko-yul care parea femela mai mare.Au dat in primire la distanta de 2 sapt.
 

emundin

Member
In iazul meu deja au inceput pestisorii sa depuna icre pe pietre. Desi inca mai am ceva matasea broastei pestisorii mei rosii aprox 400 cred ca o sa imi faca dublu sau triplu puiuti:)

Intrebare am inteles ca acesti Gold Fish sunt si canibali isi manaca puii este adevarat ?
 

Yanquapin

Member
Nu chiar, e doar canibalism idiot- mananca orice le pica in gura; ei oricum cauta mereu mancare. Toate cyprinidele isi consuma icrele si puii daca au ocazia. Vor scapa destui, n-avea grija.
 

emundin

Member
Sunt multe motivele pentru care dorim sa avem pesti in iazul nostru de gradina. Frumusetea lor, sporirea ambientului din gradina, sau un strop de culoare. Dar sunt alte motive si mai bune : ei se hranesc partial cu mini-larvele de tantari ce se gasesc in iaz si cateva felui de alge, asadar pestisorii de iaz saun usor de intretinut si va vor face viata mai frumoasa.

Totusi ce trebuie sa stim cand ne decidem sa avem macar cativa pestisori.

1 Trebuie verificata calitatea apei si nivelul de oxigen.
2 Daca avem plante de iaz pestii vor fi si mai fericiti pentru ca vor gasii la baza cosurilor sau sacilor unde sunt puse plantele destule micro-organisme cu care se pot hranii. Anumiti pesti adora sa inoate si sa se hraneasca cu resturile nuferilor sau a lotusilor.
3 Trebuie sa ne decidem ce fel de pesti dorim si sa facem o cercetare despre cum trebuiesc intretinuti si cam cati trebuie sa avem. Voi da niste exemple in acest topic cat de curand.
4 Trebuie sa ne asiguram ca avem si in casa un acvariu unde vor putea sta peste iarna in cazul in care iazul nu este mai adanc de 1.40 m.
In cazul in care iazul are de la 1.40m pana la 2m adancime sau mai mult nu trebuie sa ne facem griji pentru ca anumiti pesti pot ierna in iaz.
5 Trebuie sa ne gandim ca ei se vor multiplica de exemplu Comet GoldFish un tip de pesti des intalnit in iazuri de gradina se pot mutiplica din primul an. Pestii Koi numai dupa 2-3 ani de existenta.
6 Trebuie sa ne gandim daca dorim sa investim in pesti pentru a crea noi varietati ale speciei. De ex. un GoldFish Comet poate deveni violet sau alb cu machiaj in jurul ochiilor si ai gurii de culoare rosie.
In general aceste specii apar accidental dar se pot crea si intentionat insa necesita cateva extra studii. Avantajul sunt expozitiile si pretul pentru un peste poate creste cu peste 50 de ori decat pretul normal.
La pestii Koi exista si o cultura dar despre asta va voi povesti in un topic special.


Asadar. Cine doreste cine pofeste poate adauga in aceasta sectiune tipuri de peste ce exista in iaz si cam despre ce probleme au intampinat sau ce au descoprit pe parcursul cresterii lor.
 

emundin

Member
Comet Gold Fish

Pestii Comet GoldFish se gases mai peste tot in tara in magazine :

.<a><img src="http://inlinethumb01.webshots.com/43584/2797904730104780198S425x425Q85.jpg" alt="comets_goldfish">

Comet GoldFish este clasicul peste de iaz, in culori auriu/portocalu intens colorat. Adevaratul peste cometa are coada lunga si bifurcata fiind caracterizat si de miscari repezi oscilatorii. Ei pot creste pana la 30cm lingime iar cei "rasa pura" pana la 45 cm. Sunt mancatori prin excelenta apreciaza ca toata gama de GoldFish un meniu variat : Micro-organisme, mancare speciala pt GoldFish , alge. Nu refuza niciodata painea proaspata , mamaliga sau alte produse pe baza de fainoase. In cazul in care uitati sa le dati mancare alternata 2 saptamani vor incepe da toace radacinile plantelor din iaz. Acesti pestisori minunati sunt foarte sociabili putand reactiona la o simpla miscare a mainilor pentru a se apropia si a cerceta ce se intampla. Sunt folositi si in scopuri de spa, avand ca meniu delicatesa pielea moarta de pe corpul uman pe care o mananca. In general regula Feng Shui cere minim 26 de pesti in iaz pentru a fi fericiti. Perioada de inmultire este atunci cand apa are mai mult de 17 grade. Atunci cel mai bine este sa aiba niste pietricele in iaz unde sa isi depuna ouale. Puietul are culoare neagra si dureaza 3 luni pana la aparitia treptata a coloritului. Este intelept sa nu ii cimbinati cu celelalte specii de GoldFish daca nu doriti sa distrugeti rasa.

Preturile variaza , depinde in general cat de intensa este culoarea si marimea. Aprox : 7 ron pentru un pui si 60 Ron pentru un adult.

Cresc repede ajungand la marime medie de 20 cm la varsta de 2 ani. Pentru a ajunge la 30 sau peste sunt nevoie de 3-4 ani depinde de ce primeste de mancare.

Este bine de stiut sa nu ii obisnuiti de mici cu mancare specializata daca doriti sa isi faca datoria lor de a curata iazul de minialge sau de tot feluri de larve. Nu ii hraniti cu viermisori de pesti cumparati de pe tarabe caci se imbolnavesc.

Semnele de boala sunt date de schimbarul coloritului inspre alb sau negru, cresterea rapida si neexplicabila, aparitia unor mici galme (tumori) in zona capului. In acest caz nu aveti nimic de facut! Isi vor revenii dupa trecerea iernii (perioada de iernare) iar daca ii veti muta iarna in acvariu cel mai bine ar fi sa renuntati la el deoarece nu se va vindeca. Bolile lor nu se propaga si la ceilalti frati ai lui.

Semne de dezoxigenare pot fi sesizate atunci cand nu doresc sa inoate aproape de oglinda apei.

iar la final o ultima remarca acesti pestisori nu sunt apreciati in specialitati culinare sau in varietati sushi. Traiesc viata lunga daca sunt fericiti :p
Max 18 ani. Iar un peste va depunde peste 8000 de icre din care supravietuiesc 50-60. Asadar puteti da si la prieteni !

Numai de bine !
 
Sus