Magnolia

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

ghia_don

Active Member
ioannna wrote: 10 apr. 2007
am primit o Magnolia Soulangeana care pare destul de sanatoasa...are aproape un metru inaltime mai multe ramurele care au deja frunzulite mici si o tulpinita groasa cam cat un deget. e pusa intr-un ghiveci
intrebarea mea...ce fac cu ea? ca nu vreau sa o pierd...o plantez direct in gradina? o mai tin in casa? o pun intr-un ghiveci mai mare si mai astept sa creasca?
am mai pierdut una in urma cu 2 ani pe care am plantat-o direct in gradina si acum nu stiu ce sa fac
Am inteles ca ar trebui plantata intr-un loc ferit de vant iar eu am casa in varful unui deal iar vantul e omniprezent
mflorian wrote:
Planteaz-o cît mai repede. Încearcã sã nu-i deranjezi rãdãcinile în balotul de pãmînt pe care îl are în ghiveci.
Alegi un loc însorit, sapi o groapã aprox de 3-4 ori mai mare decît ghiveciul (pentru a afîna solul în jurul plantei), scoþi cu grijã planta din ghiveci, plantezi, bãtãtoreºti în jurul sãu pãmîntul ºi apoi torni o gãleatã de apã, puþin cîte puþin.
adrianam wrote:
Pentru a nu ii deranja radacinile, ghiveciul trebuie udat foarte bine inainte de transplantare, astfel incat pamantul, fiind ud, sta mult mai bine lipit de radacini.
Daca pamantul ar fi uscat, s-ar faramita si ar lasa radacinile goale.
Dupa ce o muti, trebuie iar udata bine, cum a spus si Florian.
Iar in privinta vantului, chiar nu este un colt insorit al gradinii protejat de zidurile casei sau al unei anexe? Magnolia creste foarte incet asa ca poate nici peste 10 ani nu va depasi in inaltime zidul respectiv!
 

albela

Active Member
Am si eu o magnolie in gradina. Am plantat-o acum 3 ani. Atunci avea cca. 2 ani. Problema e ca nu a crescut aproape deloc. Nici nu a inflorit. Dar nici nu ma asteptam. Stiam ca magnoliile incep sa infloreasca destul de tarziu. Nu am protejat-o iarna. Cum ar trebui sa o ingrijesc sa ii accelerez cresterea (udari mai frecvente, ingrasaminte, alte idei)?. Am citit undeva ca la baza tulpinei trebuie pus un strat de paie sau frunze pentru a pastra umiditatea pentru ca magnolia are radacini la suprafata. Asa e?
 

lili

Member
Puietii de magnolie in primi ani de viata au o dezvoltare mai inceata......asadar are un comportament normal. Coroana incepe sa se largeasca dupa 6-7 ani ani de viata.
Rezista la ger si la ingheturi tarzii (doar puietii mici trebuie protejati), ii plac solurile aerisite, bine si constant aprovizionate cu apa. Este o planta cu temperament de semiumbra...asadar se va bucura daca o poti proteja de arsita soarelui. :D
 

albela

Active Member
O cam bate soarele in cap toata ziua, iar vara trecuta, cu canicula care a fost a cam suferit intradevar. Nu am ce face decat sa o ud mai mult si sa astept sa creasca. Multumesc lili :pa:
 

mirelush

Member
Multumesc fetelor de aprecieri . Si mie imi este draga. :D Albela - nu stiu cati ani are. La mine in gradina e de asta toamna. Am plantat-o asa , plina de boboci care acum s-au desfacut.
 

AngelEyes

Member
Am cumparat din metro un pui de magnolia soulangiana de vreo 40-50 cm.Dintre cei care aveti magnolii si le-ati achizitionat de mici,imi puteti spune exact(din experienta) cum le-ati protejat iarna?
 

blueheart_d

Member
as vrea sa-mi iau si eu o magnolie, dar cele la o marime cat de cat acceptabila (sa nu stau inca 5 ani sa infloreasca) le-am gasit la pret foarte mare. ce era mai ieftin nu cred ca are 20 cm :(
 

adrianam

Well-Known Member
AngelEyes, am cumparat anul trecut in iunie patru pui de magnolii - 2 stelata si 2 soulangeana.
Le-am tinut toata vara pe balcon si, deoarece nu am putut in toamna sa le plantez in gradina pentru care le cumparasem, a trebuit sa le tin pe balconul deschis toata iarna.
Le-am infasurat pe fiecare in cate o punga si le-am mai udat cand era pamantul uscat.
Temperatura minima in Craiova a fost cam de -13 gr.C.
Acum sunt pline de frunze.
 

AngelEyes

Member
Multumesc pentru raspuns.Magnolia mea este plantata in gradina si nu as vrea sa o scot de acolo la toamna,de-asta intreb.
 

albela

Active Member
Eu nu am protejat de loc magnolia care o am in gradina de 3 ani. Cand am luat-o avea cca 1,5 m si avea cam 2 ani. Nu am avut nici-o problema cu ea din cauza temperaturilor scazute.
 

Ari

Member
As vrea sa achizitionez o Magnolia Grandiflora . Am vazut de vanzare la un magazin la Brasov . Stie cineva la ce temperaturi rezista iarna ? E greu de crezut ca poate fi protejata - are 2m inaltime si mai creste . Multumesc ! Ari
 

albela

Active Member
AngelEyes, daca te preocupa protejarea magnoliei pe timp de iarna, sa stii ca am vazut la praktiker pachete cu material special pentru protejarea plantelor pe timp rece.
 

miha

Member
Si eu am plantat anul trecut doi pui de magnolii...destul de mici din cei luati in cutii de carton...gen patio plant...aveau in jur de 20 cm, nu i-am protejat peste iarna si vad ca au trecut cu bine..peste...
 

AngelEyes

Member
:eek: Miha imi dai sperante ca va supravietui iernii si puiul meu de magnolie.Multumesc!Unde anume i-ai plantat?Ceva mai multe detalii imi poti da te rog ?
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus