Buuunnnnn..........hai sa reiau.Cele doua camelii cumparate de la Sibiu au stat una linga alta in portbagajul masinii.Deci au avut acelasi tratament.Nu cred ca e vorba de sol calcaros fiindca acea maronire a frunzelor s-a produs in dimineata urmatoare cumpararii ei.Pamintul era cel initial,cel in care le-am cumparat :? Una era perfecta cealalta dadea semne de suparare.Fiindca nu aveam ce sa le fac imediat le-am lasat in acelasi loc si le-am plimbat pe unde m-am plimbat si eu.

Abia cind am ajuns acasa le-am schimbat ghivecele si de aemenea si pamintul straduindu-ma pe cit posibil sa nu le deranjez radacinile.Pamint de acidofile,ghivece mari .Nu foarte mari dar in momentul acela chiar m-am intrebat daca nu sunt prea ..........
Au continuat sa se comporte la fel.Una recunoscatoare ca i-am oferit o asa plimbare

si una plingacioasa cu frunze cazinde.
La cea de-=a doua a ramas tulpina care este in continuare verde.Nu le-am pus ingrasamint,nu le-am udat excesiv si vad ca se comporta foarte bine.Faptul ca cea cheala nu da semne de uscaciune eu zic ca este de bine.
Am mai primit una zilele trecute (multumesc Alina!) care este plina de boboci.
Ghiveciul nu e nici pe departe mare.Chiar pot spune ca este mititel pentru cit este ea de mare si cine mi-a daruit-o o are de ceva vreme si nu i s-a intimplat nimic.Acum evident ca nu voi umbla la ea.
Iat-o:

inclin sa cred ca totusi nu le plac mutarile.Fiindca atunci cind am primit-o avea altfel frunzele ,mai vioaie.Eu nu am facut decit sa o scot din sacosa in care am transportat-o si am pus-o linga celelalte.
Astept acum sa vedem.
Oricum m-ati ambitionat si TREBUIE sa traiasca si le voi urmari pas cu pas.Ba mai mult o s asi notez udarile
Iar cind va fi nevoie o sa le pun in ghivece IMENSE ...........tot imi plac mie ghivecele mari