Floarea Pastelui (fritillaria)

IZA

Active Member
Superba variegata!
Ma alatur si eu celor care au pierdut fritilaria galbena. Mi-am dorit-o mult. Am plantat-o in toamna, a inflorit primavara trecuta si acum nu-i si nu-i. Celelalte portocalii sunt inflorite, mari, frumoase si galbioara nu-i. Nici la sora-mea nu a mai aparut. Ma gandeam ca-s singura dar din pacate nu.......
Nu mai dau bani pe bulbii crescuti fortat si indopati ca nu rezista la noi. Mi-au pierit si din lalele...... :cry:
 

sarselia

Active Member
Moderator
Culmea e ca si la mine Fritillaria galbena ia-o de unde nu-i si tot la fel niste lalele pe care le-am luat anul trecut in toamna, au inflorit in primavara si acum ia-le de unde nu-s.
Numai nu inteleg fenomenul asta.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Fetelor si la mine la fel.Am avut un bulb imens de friti acum doi ani care a rasarit ,a inflorit superb si............a disparut.Ulterior am mai pus citiva bulbi care anul trecut la fel nu au facut nimic.Anul acesta au rasarit 2 :eek: spre marea mea uimire.Acum.......sa vad care or fi din cele multe puse :)
Iar cu lalelele si eu am patit-o.Pur si simplu mi-au disparut citeva din cele papagal.Nu pot acuza pe cineva ca mi le-a furat ca............. :mrgreen:
 

victoria

Active Member
Na ca am primit si eu azi 3 bulbi,porniti deja in vegetatie,de frittilaria.Nu stiu daca sunt portocalii sau galbeni,dar nici nu mai conteaza,la cat de mult mi-i doream :dans: :dans: :dans:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Eu am plantat in toamna un bulb de Frittilaria persica, azi nu mai puteam de curiozitate, sa vad daca a supravietuit si am scurmat putin :mrgreen: Din fericire, bulbul e bine, e inmugurit, mai are de parcurs vreo 5 cm pana la suprafata :rofl:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
:oops: Nu. Inca de cateva zile ma rodea curiozitatea, azi am considerat ca a fost destul, trebuia sa-mi scarpin mancarimea din creier :rofl:
 

fixpix

Active Member
La mine au iesit destul de maricei in doar cateva zile... m-au si speriat cand i-am vazut...


Ii multumesc doamnei care mi i-a trimis cu mari "sacrificii" (stie ea :) )

Credeam ca sunt ceva crini (dar cum erau singurii iesiti, si mai aveam crini imprastiati peste tot.... nu puteau fi crini!!!) si apoi am gasit si marker-u cu numele.
 

lelia

Well-Known Member
Angela ,cred ca i-a mancat ceva ,nu mor prea usor ,si eu am pierdut o parte din ei ,au disparut pur si simplu .

Caline ,daca atingeai frunzele ,stiai sigur ca ei sunt :mrgreen:
 

IZA

Active Member
Si ai mei sunt iesiti bine. Acum ca ti vorbit de miros.... Am comandat eu unul galben ( care dupa un an a disparut ) si intrand in posta am simtit mirosul puternic in toata incaperea. Cea de la ghiseu s-a uitat foarte mirata si m-a intrebat ce poate fi acolo sa miroase atat de tare. Am ras si i-am zis .. un bulb care face o floare frumoasa.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
oare eu de ce nu ia-m simtit mirosul? Am avut si eu 2 ani, dar niciodata nu mi-a atras atentia mirosul acestei plante :? Cred ca am eu simtul olfactiv defect...nu simte acel miros :rofl:
 

ghia_don

Active Member
Pina toamna trecuta n-am avut in gradina fritillarii, tocmai din cauza ca nu-mi place mirosul lor, care mi se pare oribil...dar am vrut sa schimb ceva in gadinuta si le-am adaugat si pe ele :) ...
Inca n-au rasarit, dar sper :D ..
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
am cumparat in tomana de la Baumax bulbii ,si am uitat in masina :oops: si a doua zi a plecat sotul cu masina la lucru ,si ma sunat de pe drum ca nu stie ce mortaciune am bagat in masina ca el nu mai suporta ,si nu gasesete ce miroase :tavalit:
eu ieri am scormonit acolo unde am plantat unul din bulbi ,na pai la bulb nu am ajuns ca am simtit mirosul si stiu ca e acolo ....
eu l-am luat pt ca mi-a zis cineva ca goneste cartitele ,ca anul trecut stratul a fost plin + cainii au sapat dupa cartite :roll: sa vedem anul asta :D
 
Sus