Kalanchoe

lelia

Well-Known Member
Din februarie am asteptat s-o vad inflorita ,nu mai speram ,bobocii nu se deschideau deloc .Acum insa sunt surprinsa de ciudatica mea

 

lelia

Well-Known Member
Multumesc !
probabil au vrut sa-mi demostreze ,ca am fost cruda si ani de-a randu ,nici nu m-am uitat la ele ,le consideram banale,acum imi inghit cuvintele ....
 
Superba,lelia!Sa-ti traiasca!
A mea a crescut in aceasta iarna foarte mult,anul trecut mi-a fost foarte frumos inflorita,sper sa infloreasca si in acest an. :)
 

adana

Member
lelia ,ete atat de frumoasa kalanchoea batuta.mor dupa ea.poate odata o sa imi iau si eu batuta(cand voi avea spatiu mai mult)
karmenuta,exact ca a ta am si eu,si la fel,este inflorita din iarna.sa iti traiasca !

imi plac aceste floricele,ca sunt f nepretentioase :D
 

numauita

Member
Sunt superbe ale voastre. Sa va traiasca si sa infloreasca.
Eu am una care s-a marit destul de mult anul asta dar nu vrea sa infloreasca deloc, tot face lastari noi.
 

ramona

Member
Ce se intampla cu planta mea de creste asa tare? :eek:
E draguta nu zic ca nu, dar pare a fi mai degraba un copac decat o planta. Si mi cam mila sa o ciupesc. :(
 

irinabv

Active Member
Moderator
Eu zic sa o tai ca se va reface foarte repede si se va ramifica. Butasul rezultat il pui in pamant si obtii o noua planta. Eu acum vreo luna-jumate le-am taiat de tot ca aveau lanosi, nu mai aveau nici o frunza, si acum si-au revenit si au frunzulite.
 

mimish

Active Member
Ciupeste-i fara sa iti fie teama varful, eventual si cateva frunze. E o planta ce lastareste foarte, foarte mult. Eu alor mele le-am rupt frunzele mari cand le-am primit, iar acum sunt pline de o multime de lastari!
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
De 2-3 ani am şi eu câteva exemplare de kalanchoe. Îmi place această plantă pentru că se înmulţeşte foarte simplu: înrădăcinează uşor şi rapid, creşte şi lăstăreşte bogat, nu e pretenţioasă, iar florile durează mult. Din iarnă a format treptat bobocii florali, uşor necăjită de lipsa luminii suficiente şi de câteva luni mi-e înflorit acest soi cu flori simple:

De aceea mă alătur şi eu colegelor şi îţi spun, Ramona, să tai fără milă planta şi vei fi mulţumită de noul ei aspect şi drept bonus vei avea o altă plantă. :D
 

zi_inflorata

Member
Moderator
adevarat, si pentru mine sunt cred, unele din cele mai nepretentioase floricele. Nu fac mofturi, se inradacineaza usor, si cresc vazand cu ochii. Iar floricelele tin mult si sunt o splendoare!
 

irinabv

Active Member
Moderator
Am trei kalanchoe pe care le-am tuns drastic in primavara pt. ca aveau lanosi. Acum au lastari noi, insa am observat ca la baza unor lastari au aparut radacini mici aeriene E normal? Ce inseamna asta? Am incercat sa fac poze dar trebuie facute foarte de aproape si aparatul meu, candva performant, cred ca a cam imbatranit, ca face fitze :( O sa mai incerc.
 

irinabv

Active Member
Moderator
Pai ar insemna sa le ingrop de tot in pamant, ca sunt la inaltime :) Deci nu e ceva nemaiintalnit.
 

anca_brasov

Member
am si eu o kalanchoe portocalie, are nevoie de ingrijiri specoale?
am primit-o pe 22 iunie anul asta, e frumaosa si inflorita, ce trebuie sa fac cu ea?
de la florarie mi s-a spus ca treb udata 1 data la 2 saptamani si k ii place soarele!

ce spuneti?ce ma sfatuiti sa fac?
am pus-o in soare, cad ca e ok...
 
Sus