Nu stiti ce hibiscus aveti?

Leanna

Member

Cristiana

Member
Acesta e primul meu hibi, nu stiu daca are pedigree, dar cand infloreste nu se incurca, zile in sir imi face cate 2-3 flori pe zi. Daca are vreun nume si-l stiti, va rog sa mi-l spuneti si mie.
 

daisy111

Active Member
:eek: :eek: :eek:Superbe flori aveti fetelor! :clap: :eek: Sa va traiasca si sa va bucure mereu cu minunatele flori :wink: M-ati inbolnavit... :hipnotizat: :aoleu: Nu aveti lastari de dat la oricare dintre ele?ca va pot da si eu la schimb din ce am,sau din alte flori pe care le am.:wink:
 

cristinah

New Member
D

dyayzh

Guest
Eu nu iti pot spune cum se numesc, dar te povatuiesc sa ajuti cu un tutore lastarul de la cel galben, care e cazut din cauza greutatii florilor :wink:
Aaa..si sunt tare frumosi, sa-ti traiasca !
 

cristinah

New Member
dyayzh, intr-adevar erau cam maricele florile pentru cat putea duce acea ramurica... Intre timp am taiat-o pentru ca incerc sa-i dau o forma cat de cat. Problema e ca are tot timpul boboci iar mie mi-e mila sa ii tai. Aceasi prostie am facut-o si cu hibiscusul rosu care acum saracu nu are nici o forma...
ai dreptate albela, sunt foarte harnici... sunt putine zilele in care cel rosu are mai putin de 3 flori... Cred ca le place locul in care i-am asezat si ma gandeam ca pot creste si hibiscusi de alta culoare... acum astept sa faca radacini unu galben lamai.
 

Sash

Active Member
Ce ingrasamant folosesti?
Iar despre "cel rosu fara nici o forma" e o minunatie. Atatea flori intr-un hibi vezi de obicei pe site-urile celor care ii comercializeaza.
 

cristinah

New Member
E un ingrasamant cumparat de la metro. Cel mai ieftin cred. Se numeste Aro Blumen Dunger. Nu cred insa ca ingrasamantul conteaza in prea mare masura pt ca nu il pun regulat. Cel mai mult conteaza, cred eu, faptul ca e asezat intr-un loc cu f multa lunima si extrem de cald vara. Cred ca mai bine de 3 ani in care l-am tot mutat in diverse locuri din casa nu a facut nici o floare. Iar de cand l-am pus pe casa scarii nu se mai opreste din inflorit.
 

melu

Member
Multumesc mult, Cornelia... acum sunt linistita ca stiu cum se numesc... mai am unul pe care nu il stiu dar astept sa infloreasca si apoi voi apela din nou la ajutorul vostru, al specialistilor... :oops:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Cristina in prima poza pare sa fie Classic Apricot. Al doilea nu stiu, sunt prea multi care seamana, asa ca ma abtin. Al treilea e planta mama pentru multi hibrizi, adica Hibiscus rosa sinensis.
 

cristinah

New Member
Multumesc pentru raspuns. Cred ca nu m-am facut bine inteleasa. Al 2-lea si al 3lea sunt de fapt una si aceasi planta. In mod normal are floarea bogata. Se intampla insa ca, din cand in cand, sa faca ciudateniile alea de flori simple... Oare de ce?
 
Sus