Pawpaw si Dyospiros Kaki

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Jiro a murit primul , acum l-am mutat in ghiveci si incerc sa i cresc in ghiveci in sera .

Floria in mijlocul serei sunt virginiana , renumiti la rez. pana la -25 grade , sper sa altoiesc pe ei ceva si sa mearga asa mai bine.

Sper.... :|
 

poxicuta

Active Member
Re: paw paw

Floria a spus:
Poxicuta, nu am nimic cu tine dar m-a surprins faptul ca tu nu stii sa scrii " te rog".
Probabil ca tu doar vroiai sa stii, dar formularea conteza foarte mult.
Scuze daca te-am suparat.
Poate nu m-am exprimat corect(scuze!) eu intelesesem de mai sus ca s-ar putea face o comanda comuna pentru a prinde un pret mai bun!
 

poxicuta

Active Member
kaki

Am plantat si eu un kaki vagnillia , dar in sudul extrem unde temperaturile sunt usor mai mari, cred ca in Moldova nu rezista!
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Am avut ocazia sa iau din germania cu un amic , el a luat ca sta in Constanta, eu nu , ca e riscant , si asa jiro m-a costat destul sa l aduc din Franta si acum e la "terapie intensiva"

succes cu el
 

poxicuta

Active Member
danero2004 a spus:
Am avut ocazia sa iau din germania cu un amic , el a luat ca sta in Constanta, eu nu , ca e riscant , si asa jiro m-a costat destul sa l aduc din Franta si acum e la "terapie intensiva"

succes cu el
Multumesc! :D
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Happy , pai ci cu madam Ramona de la Viragrios am avut aceiasi discutie , venise unu si luasera toti pomii la 18 lei si apoi ii vindea la 100 lei. :eek:

...e ala care da , nu ala care cere. :wink: Dar mai e mult pana deschid romanii ochii bine. :rofl:
 

MiraMinca

Member
Eu am adus din Bulgaria kaki, mi-a rezistat cel de probă fără nicio problemă în grădina de la tg jiu. acum am mai luat 5 alţii
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
ceva detalii Mira , ca eu astia de la viragrios parca ii cresc ca pe tufe , tot timpul crapa coaja si dau de jos , poate ca sunt altoiti pe lotus si nu pe virginiana.

O adresa ceva sau daca ma poti ajuta ceva mai detaliat.

Mersique 8)
 

Floria

Active Member
Am si eu trei Kaki care sunt de zona 7 si in mod sigur va trebui sa-i protejez pentru iarna viitoare. Haideti sa discutam si despre protectia copacilor exotici. Eu am gasit aici http://www.oasisdesigns.co.uk/winter%20protection.htm diferite forme de protectie. Observ ca unii protejeaza doar trunchiul copacului cu vata minerala si folie. Altii folosesc placi izolante pentru casa http://snowpalm.dyndns.org/eng/banana.html si aici cred ca este o panza cu burete http://snowpalm.dyndns.org/eng/palm.html Vreti sa deschidem un topic special pentru protectia de iarna a plantelor noastre , ce parere aveti ?
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Cred ca o sa mut discutia pe un topic separat , dar ca un raspuns rapid , kaki ingheata jos tocmai din cauza umezelii si a caldurii pe sfarsit de iarna.

Succes
 

MiraMinca

Member
Anul trecut am adus 2 kaki din bulgaria - de testare.
unul noi, unul mama

mama a avut idei bizare şi l-a mutat toamna din locul în care vărase, aşa că degeaba l-a învelit şi bibilit, că a murit

al nostru a stat în livadă, nu l-am învelit cu nimicuţa, are nişte muguri o frumuseţe.
 

poxicuta

Active Member
kaki

Ai un furnizor in Bulgaria, da-ne si noua adresa daca livreaza ei in Romania sau trebuie cumparati direct?
 

Floria

Active Member
Re: kaki

Mira, doar Kaki Jiro, Kaki Nikita's Gift , Kaki Roseyanka, spun ei ca sunt de zona 6 chiar 5, ai mei sunt Kaki Rojo Brillante si mi-e teama sa-i las neprotejati, sunt in stare sa le fac o sera numai sa-i vad ca-mi fac fructe. Cred ca este gresit sa plantam pomii toamna, eu am plantat din aceasi specie trei pomi. Unul toamna si doi primavara. Cel din toamna a murit iar cei din primavara au pornit foarte bine in vegetatie. Cat de mare este Kaki al tau ?
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Floria am sa ti fac o poza la Jiro meu sa vezi ca nu conteaza specia ci pe ce e altoit , Lotusul imprima o rezistenta buna la lipsa apei dar la frig cam da chix dupa -12 , in schimb Virginiana ofera invers , o rez ff buna la frig si mai putina la seceta.

Roseyanko altoit pe Virginiana e imbatabil , dar cine are :?

Toti kaki exact ca si tine Floria sunt scosi din sol pregatiti sa stea doar in ghivece , nu am poze cu cei Rojo Bril . dar uite gasca mea de Virginiana , daca stiam faceam poze si le Jiro




ca idee se poate vedea ca desi sunt mici nu avut nicio problema si au dat tocmai din varf presupus a fi inghetat in perioada de iarna, si cum iarna asta a fost cam "secetoasa" in plapuma de zapada cred ca s-au descurcat f bine
 

Floria

Active Member
Danero ai mei au aproape un metru si tulpina groasa ca degetul mic , i-am pus in gradina. Foarte frumosi ai tai , abia astept sa le vad fructele.
 

MiraMinca

Member
Dragi prieteni,

Sezonul de kaki s-a terminat, am adus încă 5. Cine mai doreşte, cine mai pofteşte, dacă nu, îi pun în grădină.


În sfârşit am primit şi lista de plante ale lui nenea Milanov:
- goji (miiiiiiiiiiiiiiiici, anul trecut au ieşit din seminţe, au cca 5-8 cm înălţime) = 10 lei
- zizyphus jujuba - 3 soiuri, a promis că îmi dă şi numele lor şi înălţimea = 60 lei
- cornus mas - 5 varietăţi = 50 lei
- smochini cu fructe mari - din nefericire nu îi garantează decât până la -15*C, = 30 lei
- rodii cu fructe mari - din nefericire nu îi garantează decât până
la -15*C, = 30 lei.


Cine ce doreşte, cine ce pofteşte pentru la primăvară. Acum nu mai sunt disponibili decât goji, toţi ceilalţi sunt cu rădăcină nudă.
(eu deschid lista cu 20 de zizyphy pentru mine)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Pe mine ma intereseaza 2 zizyphus, daca sunt varietati care au sanse la mine si daca nu-s mici de sa-i astept o viata sa rodeasca pentru ca am inteles ca sunt cu crestere lenta. Astept sa vad ce-ti spune, ce soiuri are.
 
Sus