Kerria

Kati

Active Member
Kerria dupa ce a pornit, creste foarte repede. Tufele mari se pot tunde in fiecare an toamna sau primavara devreme de tot, inainte sa se trezeasca.
Iar dupa 4-5-6 ani de zile devine invaziva, se intinde peste tot.
Nu mai reusesc odata sa ajung in fata pc-ului :( cu care lucrez in Photoshop (pe asta il folosesc doar pt. net), ca sa micsorez poza facuta, sa va arat tufele din curtea noastra.
 

lelia

Well-Known Member
Am si eu doua tufe .Una am taiat-o drastic anul trecut , in primavara a facut flori doar pe ramurelele ce-au scapat de foarfeca .Celeilalte i-am scurtat doar vurfurile si am eliminat uscaturile ,a inflorit foarte frumos ,e inca in floare si asta de mai bine de doua saptamani si in perioada de maxima inflorire am simtit parfumul acela suav .
 

irinabv

Active Member
Moderator
Lelia. o tii in ghiveci sau nu vad eu bine? Astazi mi-am luat si eu una in ghiveci de la Baumax. Nu e foarte inalta, dar are mai multe tulpini din pamant. Oare daca o separ, ca sa obtin mai multe e bine? Se mai indeseste?
 

irinabv

Active Member
Moderator
Waw :eek: Ce superbe sunt. Cam cati ani au? Le tii la soare sau semiumbra? Mi-am luat si eu una, cam 70 cm. Am pus-o la soare. Problema e ca pe fundal are campul de papadie galbena, asa ca ea nu prea se observa. Dar se rezolva asta. Vad ca la baza nu are flori. Asa cresc toate sau asa le-ai condus tu? Inca o data, m-ai lasat :eek:
 

Kati

Active Member
Irina, au si soare si semiumbra. Mai multa umbra de fapt. In partea de jos a plantei nu cresc nici frunze, nu se fac nici flori.
Daca tin bine minte, au fost aduse la noi in curte in anii 80. Dar, dupa cum am mai spus, tufa creste repede, dupa ce se "prind" puii, sau plantele tinere.
 
Kerria mea a inflorit din nou. Anul trecut a inflorit in primavara si in toamna. Acum, primavara si vara. Oare ma va surprinde si cu o inflorire tomnatica?
 

numauita

Member
E posibil, mi se pare foarte harnica si nu se supara daca nu are lumina prea multa.
La mine a inceput sa infloreasca si arata mai stufoasa parca decat in primavara.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:eek: maiculitaaaaaaaaaaaaa................de citi ani o ai?Ce frumoasa este :D
De trei ani incerc si abia anul asta am reusit sa nu o mai rupa nimeni :x ........are scut anti-TOT si creste frumos :) dar ma va pina sa faca flori.Si ce mult imi place si mie :D
 

alfa

Active Member
E tare frumoasa si uriasa :eek: :eek: Si miroase??? :eek: Habar nu aveam. Off, fir-ar nasul meu sa fie :x Acum ca sunt in sfarsit si eu bine :D , trebuie sa miros la prima ocazie :)
 

lelia

Well-Known Member
Are 5-6 ani ,in ultimi ani n-am mai tuns-o ,caci am obsevat ca infloreste pe lastarii din anul precedent .

Nici eu nu stiam ca e parfumata ... cand am simtit parfumul ,am bagat nasucul prin toate florile ,ca sa vad de unde vine :rofl:
E un parfum discret si fin ,ceva fresh.
 

adrianam

Well-Known Member
Am si eu una plantata in 2008 dar probabil de prea mult soare si prea putina apa, a ramas mititica.
Zilele trecute am observat cu mare mirare ca a aparut un lastar de keria la o distanta cam de 50 de cm de tufa mica initiala.
N-as fi crezut ca se intinde atat de repede si de usor! :?
Poate deveni invaziva?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Eu nu am auzit asa ceva (ca devine invaziva ).
Dar.....nu cred ca de prea putina apa.Am vazut tufe imense in parcuri..........Acolo numai Dzeu le uda.Asa ca.....nu stiu cit poate fi de vina lipsa apei . :?
 

elixir

Member
Eu am prins anul asta, inclusiv din butasi(de fapt niste crengi de 40-60 cm, ramasi la o toaletare), tinute in apa 4-5 zile, apoi infipte in pamant bine udat in prealabil...cativa ,,butasi" chiar au inflorit...aveai deja boboci la plantare!. :D
 

irinabv

Active Member
Moderator
A mea s-a uscat iarna asta. :( Acum ii dau lastari noi de la baza, dar probabil n-o s-o vad inflorita anul asta...
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
am si eu doi pui , floriciosi , si e si superba cand e plina de flori galben-oranj .

oricum infloreste toata vara asa ca ai sanse si la tine sa ti faca flori
 
Sus