Palmieri din seminte

michaela

Active Member
Multumiri....saru-mana! Tocmai ceteam pe forum.... :oops: despre una-alta.....inca odata Cornelia multumiri....si...ce tare esti! pe faza bine!
 

michaela

Active Member
Da dom`le ce e, e..... :clap:
<img src="http://i287.photobucket.com/albums/ll149/glittergn/flower/flower002.gif" border="0" alt="Glitter Graphics">
 

cornelia

Fondator
Membru staff
N-am emoticon cu palarii, dar imaginati-va cum ridic palaria si ma bucur ca veti avea o seara/noapte frumoasa. Asa se procedeaza mai nou, ridici palarii pentru intarirea musculaturii. :)
 

radu

Member
As avea nevoie si eu de o parere, referitoare la niste seminte de Cycas sp. (Silver) . Stiu ca atunci cand sunt puse in apa, daca stau la suprafata inseamna ca sunt uscate. Din cele 5 seminte comandate doar una pare in regula, iar celelalte 4 au ramas la suprafata, si par ca ar avea ceva in interior daca sunt miscate ( sper sa intelegeti ! ). Sunt alterate ?
Multumesc anticipat !
 

michaela

Active Member
Cred ca ma i degraba sunt deshidratate......dupa cateva zile de tinut in apa cred ca se vor cufunda si ele , insa mare grija dupa ce le vei pune in substrat....eu n-am avut succes...mi le-au invadat ciupercile :( Te asteptam cu vesti bune si poze cu plantute din ele! <img src="http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020209.gif"></
 

radu

Member
As avea si eu o intrebare si o rugaminte in acelasi timp. !
Imi poate spune cineva daca la semintele de Cycas trebuie sparta (coaja) dupa ce se tin cateva zile in apa calduta ? Intreb fiindca daca misc in mana semintele , parca s-ar auzi ca inauntru ar fi ceva !
Ce sa fac , sa sparg coaja sau nu ?

Multumesc anticipat !
 

michaela

Active Member
Pentru ca mai sus ma suparasem rau pe cei de la rare palm revin in leg cu hyophorbe pt ca au rasarit o multime...si alti pitici de palmieri :D



asta-i prima hyophorbe iesita in vara





In afara de hyophorbe, ravenala si brahea care sunt puse semintele de la sfarsitul lunii mai restul sunt puse in septembrie..
 

magda

Active Member
Moderator
sunt atat de fericitaaaa - a rasarit prima samanta de Butia capitata odorata. A fost pusa la incoltit in 24.08.2008. Tin semintele in caserole pe dulap la mine in camera - nu este prea estetic dar da rezultate.
 

valentyna

Member
am pus samburi de curmali si in apa si in pamant din decembrie dar nimic.in ianuarie am pus in apa 2 samburi de litchi,unul a crapat.ce tre sa fac cu ei:ii mai tin in apa sau ii pun in pamant.acu am un sambure de mango si nu stiu cum sa procedez????
 

scd

Member
in general semintele de palmieri se tin in apa calda timp de 1 -3 zile.
temperatura trebuie sa fie undeva in jur de 30 - 35 grade. Dupa aceasta perioada se decojesc semintele la care a crapat coaja , dupa care se pun la germinat.
spor la treaba

PS: daca am grasit sa ma corecteze cineva
 

mihai_c

Member
In apa se tin 1-2 zile, nu mai mult, apoi le pui in pamant in vase mici sau pungi. La mango eu am indepartat invelisul tare al samburelui si am insamantat doar miezul si a iesit :D.
 

radu

Member
As avea o intrebare : dupa germinarea unui palmier:Bismarkia nobilis si a unui Cycad, la plantarea in pamand, am reusit :cry: sa le rup varful radacinii, radacina care era chiar bine dezvoltata : 5-6 cm lungime.
Ce as putea sa fac ? O sa fie atacate de fungi ? Sau credeti ca pot scapa ?
As dori un raspuns , cat se poate de repede, pentru a sta linistit, fiindca altfel o sa fiu tentat sa le mai scot din pamant pentru ale verifica, si cred ca asta n-o sa le aduca prea mare fericire !
Multumesc anticipat !
 
Sus